Ovenschotel met Makreel en Spinazie

Ja het is zomer, maar vandaag is het koud. Ik heb zin in een lekkere warme ovenschotel. Aardappelen op voorraad, check! Heb gerookte makreelfilets met peper in de koelkast liggen. Ik moet nog naar de groenteboer en haal daar een grote zak verse spinazie. Dit lijkt mij een heerlijk combinatie…..ovenschotel met makreel en spinazie wordt het dus. Ik kan je verklappen dat het een lekker maaltje geworden is. Comfort food, zoals de Engelsen zo mooi zeggen.
Het vocht van de spinazie heb ik erin gelaten, zodat het niet te droog wordt.

 

Ook zo gek op ovenschotels? Dan heb ik nog een lekker recept voor je, namelijk deze Vegetarische ovenschotel met aubergines

 

Recept Ovenschotel met makreel en spinazie:

Ovenschotel met makreel en spinazie. Het is zomer en koud, ik heb zin in iets warms. Het is een lekkere ovenschotel met makreel en spinazie geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1200 gr kruimige aardappelen
  • 200 ml melk, warm
  • 1 klont boter
  • 800 gr spinazie
  • 100 gr verse roomkaas
  • 400 gr gerookte makreelfilets (eventueel met peper)
  • 75 gr oude kaas, geraspt
  • peper en zout, naar smaak
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappelen met gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en laat ze uitdampen. Voeg de melk en boter toe stamp tot een puree. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verwijder het vel en de graten van de makreel en breek het in stukjes.
  • Verhit een lepel olijfolie in een pan en roerbak beetje bij beetje de spinazie.
  • Wacht tot alle spinazie geslonken is, voeg dan de verse roomkaas toe.
  • Lepel de spinazie met vocht in de ovenschaal, verdeel hierover de makreel en schep de aardappelpuree hierop. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal in de oven.
  • Laat ongeveer 10-15 bakken in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  • Serveer de schaal direct op tafel.

2 reacties

  1. Een heerlijk en eenvoudig recept, helaas staat de roomkaas niet in de ingrediënten lijst. Heb maar wat kruiden en room toegevoegd. Graag jullie aanpassing

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating