Orzotto alla Vodka met burrata

Ik mocht een heerlijke doos met diverse pastasoorten en tomatensauzen van de firma La Molisana ontvangen. Nou dan gaan bij mij de hersenen op volle toeren wat ik allemaal daarmee zal maken. Van de orzo had ik al een heerlijke rode bieten orzotto met balsamico gemaakt en nu van de rest deze zalige orzotto alla Vodka met burrata. Een super simpel doordeweeks pastagerecht, wat snel klaar is.

 

Orzo

 

Ik ben dol op orzo en daarom staan er aardig wat orzo recepten op de site. Zoek ze maar eens op onder: Recept zoeken, ga dan naar Sleutelwoorden en typ hier orzo. Dan komen ze allemaal tevoorschijn.
Orzo is een pastasoort wat de vorm heeft van een rijstkorrel. Deze pasta wordt zowel de Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken veel gebruikt wordt. Het is heel snel gekookt, daarom is dit gerecht helemaal geschikt voor een doordeweekse maaltijd.
Je kunt in plaats van orzo ook een ander soort pasta of graan gebruiken, maar ik vind orzo pasta wel heel erg lekker. Orzotto komt van risotto, het is dus een soort risotto maar dan gemaakt van orzo.

 

Pasta alla Vodka

 

Ik heb het recept een keer op TV gezien en dacht dat moet ik eens proberen. Ik had toen niet kunnen bedenken dat het ook nog eens zo erg lekker zou zijn. De toevoeging van de wodka doet het hem helemaal. De alcohol wordt eruit gekookt, daar hoef je niet bang voor te zijn. De wodka heb je wel nodig, die maakt deze pasta speciaal en de saus lekker romig.
Ik heb voor de saus de tube tomatenpuree tripple van La Molisana gebruikt.

 

La Molisana

 

De kwalitatieve pasta van La Molisana wordt al vier generaties (meer dan 100 jaar) gemaakt van de beste tarwesoorten. Het is één van de grootste pastamerken uit Italië en staat daarom al jaren op de boodschappenlijstjes van de Italianen. In ons land kan je deze hoogwaardige pasta tegen een betaalbare prijs kopen bij Albert Heijn en Coop.
De pasta van La Molisana is hoog in proteïne en heeft een volle smaak.

 

Tips:

 

Ook zonder de geroosterde tomaatjes en burrata is deze pasta heerlijk.

Wil je het gerecht vegetarisch houden, gebruik dan groentebouillon.

Serveer een lekkere groene salade bij de pasta en je hebt een complete maaltijd.

 

 

Recept Orzotto alla Vodka met burrata:

Orzotto alla Vodka met burrata. Een heerlijk pastagerecht gemaakt van orzo, tomatenpuree en wodka met een lekkere bol burrata erop.
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 10 kleine trostomaatjes
  • olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gr roomboter
  • 250 gr orzo
  • 70 gr tomatenpuree
  • 25 ml wodka
  • 400 ml bouillon
  • 100 ml crème fraîche
  • peper en zout
  • 2 kleine bollen burrata
  • Parmezaanse kaas
  • 3 takken peterselie

Instructies
 

  • Zet de grill van de oven aan op 200°C. Spoel de tomaatjes schoon en dep ze droog.
  • Leg ze in een ovenschaal, giet er wat olijfolie over en bestrooi met zout. Grill ze ongeveer 7-10 minuten onder de grill.
  • Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Fruit het sjalotje met de knoflook aan in een (hapjes)pan in de boter. Voeg dan de orzo toe en bak dit even mee.
  • Doe de tomatenpuree erbij en bak dit ook even mee. Schenk de wodka erbij en laat dit iets inkoken. Giet dan de bouillon bij en breng aan de kook.
  • Zet het vuur dan lager en laat het koken tot de orzo gaar is. Roer wel af en toe. Als het te droog lijkt te worden, giet je er nog wat bouillon of water bij.
  • Meng als laatste de crème fraîche erdoor en breng eventueel op smaak met een beetje zout en lekker veel peper uit de molen.
  • Verdeel de orzotto over 2 diepe borden, leg er een burrata op en de gegrilde tomaatjes.
  • Rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating