Orzo met Asperges en Gerookte zalm

Orzo is een pastasoort en heeft de vorm van een rijstkorrel. Deze pasta komt zowel voor in Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken. Klassiek wordt orzo in de soep gebruik in plaats van vermicelli. Ik ben er gek op en heb al diverse recepten gemaakt met deze pasta. Zo ook dit simpele maar o zo heerlijke gerecht Orzo met asperges en gerookte zalm.

 

Probeer ook eens deze Pilaf van orzo

Orzo met asperges en gerookte zalm. Orzo is een pastasoort en heeft de vorm van een rijstkorrel. Ik heb een orzo met asperges en gerookte zalm gemaakt.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr witte asperges
  • 1 tl zout
  • 250 gr orzo pasta
  • 200 gr warm gerookte zalmfilets
  • 1 el Boursin cuisine
  • 10 takken peterselie
  • peper, naar smaak

Instructies
 

  • Schil de asperges, breek de harde uiteinden eraf en snijd ze in schuine stukken (houd de kopjes even apart).
  • Zet een grote pan met ruim koud water en een beetje zout op het vuur en doe hierin de aspergestukken en breng aan de kook. Als het water kookt laat dit ongeveer 1 minuut koken.
  • Voeg nu de aspergekopjes en orzo toe en laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten tot de orzo en asperges gaar zijn. Giet dan af en doe terug in de pan.
  • Voeg de Boursin toe en meng dit door de pasta. Breek de zalm in stukjes en meng dit ook door de pasta. Breng op smaak met lekker veel peper uit de molen.
  • Haal de blaadjes van de peterselietakken, hak dit fijn en strooi over de pasta.
  • Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating