Nagerechten in een glaasje

Nagerechten in een glaasje

Geef jouw desserts een indrukwekkend tintje door ze in mooie glazen te serveren. Van tiramisu tot mini trifles, deze ideeën bevatten een flinke dosis smaak in een klein glaasje, zijn gemakkelijk te serveren en zien er nog prachtig uit. En het beste van alles is dat iedereen zijn eigen toetje krijgt, dus je hoeft niet te delen. Deze nagerechten in een glaasje zijn perfecte recepten voor feestjes, feestdagen en elke speciale gelegenheid.
Wat is er leuker dan een individuele portie van je favoriete dessert, geserveerd in een glas? Want zodra er nagerechten op tafel komen is het gelijk feest. Zeker als je deze serveert in mooie glazen.

 

Laten we het vandaag over iets leuks en zoets hebben, desserts in glazen. Ja, je leest het goed. Dit zijn niet zomaar desserts, ze zijn een creatieve manier om iets lekkers en chiques te serveren, maar toch zo eenvoudig te maken. Perfect voor als jij jouw gasten wilt imponeren zonder uren in de keuken te staan. Het is een leuke manier om je zoete lekkernijen te presenteren, variërend van mousses tot gedeconstrueerde cheesecakes.
Het voordeel hiervan is dat je deze desserts van tevoren kunt bereiden.

 

Nagerechten in een glaasje

 

Dit zijn de lekkere desserts die je op je volgende feestje zult eten:

 

Aardbeien Coupe Romanoff

Nagerechten in een glaasje
Deze aardbeien coupe Romanoff is een heel klassiek dessert. Een retro toetje wat je niet vaak meer op een menukaart van een restaurant ziet staan. Maar waarom niet, het is een heerlijk nagerecht met verse aardbeien.

 

Luchtige chocolademousse

Nagerechten in een glaasje
Zelf chocolademousse maken is helemaal niet moeilijk. Deze hele luchtige chocolademousse is heerlijk en makkelijk te maken. Het ultieme recept voor de chocoholic.
En probeer ook eens deze Vegan chocolademousse met 2 ingrediënten.

 

Mini trifle met advocaatcustard

Nagerechten in een glaasje
Deze bijzondere romige trifle met een heerlijke advocaatcustard is gewoon ongelooflijk lekker en supermakkelijk te maken.

 

Sabayon

Nagerechten in een glaasje
Sabayon oftewel Zabaglione is een van oorsprong Italiaans dessert. In Frankrijk noemen ze het sabayon. Dit nagerecht bestaat uit slechts een paar ingrediënten, namelijk eigeel, suiker en alcoholische drank. Oorspronkelijk wordt de Sabayon met Marsala wijn gemaakt, maar ik het een sabayon met Amarula en Cantuccini gemaakt.

 

Saffraan kwark met aardbeien

Nagerechten in een glaasje
Ik heb een heel bijzonder toetje voor jullie, namelijk saffraan kwark met aardbeien. Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, dit wil je proberen!

 

Mokkamousse met tahinslagroom

Nagerechten in een glaasje
Een super simpel te maken toetje, maar oh zo lekker. Deze mokkamousse met tahinslagroom is in een mum van tijd gemaakt. Serveer het in een mooi glas en je hebt een feestelijk toetje.

 

Kwark met geroosterde druiven

Nagerechten in een glaasje
Door de druiven te roosteren met de honing worden ze nog zoeter en de smaak nog intenser. Rooster ze de avond ervoor en schep ze de volgende ochtend op een glas of schaaltje met kwark.

 

Kokosmelk panna cotta met rabarber

Nagerechten in een glaasje
Ik heb toch een heerlijke twist op de Italiaanse klassieker panna cotta. Het is een romige kokosmelk panna cotta. Heel makkelijk te maken met dezelfde zachte textuur als de klassieke panna cotta en een heerlijke milde smaak van kokos. Je kunt het maken met elk soort fruit.

 

Aardbeien Eton Mess met hangop

Nagerechten in een glaasje
Deze Eton Mess is een iets ‘gezondere’ versie omdat ik geen slagroom of de zogenaamde double cream gebruikt heb. Heb eerst zelf hangop gemaakt en dit gemengd met opgeklopte eiwitten.

 

Karamel chocolade pinda trifle in een glaasje

Nagerechten in een glaasje
Als je een blikje dulce de leche hebt, is deze trifle in een glaasje een heel makkelijk toetje om te maken. Je hoeft alleen nog maar de slagroom op te kloppen de cake in blokjes te snijden en alles in glazen te doen. Een verwennerij in een glaasje.

 

Kersen met luchtige yoghurt

Nagerechten in een glaasje
Dit heerlijke nagerecht van kersen met een luchtige yoghurt kan je maken met verse, diepvries of Amarena kersen.

 

Citroenmousse met Limoncello


Deze mousse is zonder twijfel een van mijn favoriete desserts. Het is heel eenvoudig te bereiden, kan gemakkelijk van tevoren worden gemaakt en ziet er heel feestelijk uit als het in individuele glaasjes wordt geserveerd. Nog beter, deze mousse is heerlijk romig, net zoet genoeg en ook nog eens aangenaam licht.

 

Koffie cheesecake in een glaasje

Nagerechten in een glaasje
Koffieliefhebbers, dit is voor jou: een simpel no bake cheesecake recept! Dit is zo goed en zo gemakkelijk. Je kunt deze koffie cheesecake in een glaasje echt in minder dan 30 minuten maken.

 

Affogato

Nagerechten in een glaasje
Affogato is een Italiaans klassiek dessert en bestaat uit roomijs en met super hete en sterke espresso erover gegoten. Dit is mijn variatie op dit toetje.

 

Dessertwijngelei met zomerfruit

Nagerechten in een glaasje
Dit is een heerlijke dessertwijngelei met vers fruit als nagerecht. Uiteraard kan je daar nog een glas dessertwijn bij serveren maar dat hoeft niet. Het ziet er spectaculair uit en is toch eenvoudig te bereiden.

 

Haagse bluf

Nagerechten in een glaasje
Luchtig opgeklopte eiwitten met suiker en bessensap. Het is behoorlijk zoet door de bessensap en suiker in de opgeklopte eiwitten, ik heb daarom minder suiker erbij gedaan. En ondanks dat het een vrij luchtig dessert is.

 

Tapiocapudding met karamel

Nagerechten in een glaasje
Een heerlijk zacht en romig toetje met een lekkere gezouten karamelsaus en pinda’s erbij. Makkelijk om te maken en goddelijk lekker. Dit wil je proeven!

 

Simpele luchtige cranberrymousse

Nagerechten in een glaasje
Heb je nog wat zelfgemaakte cranberrycompote over van de feestdagen, maak er deze heerlijke simpele en luchtige cranberrymousse van. Of maak er een andere compote voor om deze feestelijke mousse te kunnen maken.

 

Ben je de koning of koningin van de desserts, en sta je het liefst uren aan één bakproject te werken, dan is deze lijst niet voor jou. Kies dan eerder voor een showstopper zoals deze Trifle met mascarpone en Frangelico of Pavlova krans met stoofpeertjes.

Nagerechten in een glaasje

Welk recept ga jij maken?


Plaats een reactie

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing