Deze muffins met appel, rozijnen, walnoten en chaikruiden zijn heerlijke muffins om in het najaar te maken. Je kunt natuurlijk ook verse appels gebruiken, dan moet je de muffins zeker 25 minuten bakken anders zijn ze te ‘nat’ van binnen. Als je gedroogde appeltjes gebruikt hoef je ze maar 20 minuten te bakken, omdat de gedroogde appeltjes sneller vocht opnemen waardoor de muffins weer wat ‘droger’ worden.

 

De muffins zijn erg lekker door de chaikruidenmix. Kan je dit niet vinden, gebruikt dan koekkruiden. Ik heb deze kruidenmix zelf gemaakt, wil je dat ook doen dan kan je hier het recept vinden.

Muffins met appel, rozijnen, walnoten en chaikruiden. Deze muffins zijn heerlijk om in het najaar te maken. Ze zijn erg lekker door de chaikruidenmix.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingredients
  

  • 2 eieren
  • 125 gr rietsuiker
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 200 gr zelfrijzend bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el chaikruiden*
  • 100 gr gedroogde appeltjes
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr rozijnen

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 175˚C. Leg de papieren vormpjes in het muffinblik.
  • Hak de gedroogde appeltjes en walnoten fijn.
  • Klop de eieren luchtig met de rietsuiker. Voeg dan de olie en yoghurt toe en mix dit er goed door.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en kruiden toe en spatel dit door het eimengsel. Meng dan de appeltjes, walnoten en rozijnen erdoor (niet teveel roeren, hoeft geen super glad beslag te zijn).
  • Lepel het mengsel in de vormpjes (niet helemaal tot de rand vullen).
  • Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
  • Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating