Ik ben niet zo’n koekenbakker, maar af en toe heb ik toch zin om te bakken. Nou ben ik wel gek op chocolate chip cookies, daarom heb ik een variant op dit koekje gemaakt. Het is een Mega koek met chocolade en fudge geworden. Ik had al eens een mega chocolade koek gebakken en dat was zo goed bevallen dat ik maar weer eens zo’n gigantische koek gemaakt heb.
Chocolate chip cookie
Dit is een gigantische chocolate chip cookie, erg leuk om bijvoorbeeld te maken met de kinderen. En ik denk dat zij dit wel erg leuk en lekker vinden. Laat ze zelf uitkiezen wat erin gaat, chocolade, toffee, fudge, noten of mini marshmallows. Alles kan in deze koek.
Natuurlijk kan je er ook kleinere koekjes van maken, rol het deeg dan op als een worst en leg het dan in de koelkast om op te stijven. Dan kan je er plakken van snijden en bak deze in de oven.
Als je een grote wilt maken, kan je dit ook een springvorm doen. Je hoeft deze niet in te vetten, spreid het deeg uit in de springvorm als het nog zacht is. Zet het dan in de koelkast om een uur op te stijven. Daarna gelijk uit de koelkast in de oven en bakken maar.
Ik heb er witte chocolade en zachte fudge in gedaan. Dit in stukjes gehakt en gemengd door het beslag. Achteraf was dit jammer want dan zie je de stukjes chocolade en fudge niet. Heel vervelend, nu moet ik de koek nog eens maken voor een nieuwe foto waar de stukjes chocolade en fudge dan op te zien is. Maar dat is helemaal niet erg (haha), de koek was zo super lekker dat ik het graag nog eens maak zodat we ervan smullen kunnen.
Door de witte chocolade en fudge is het wel erg zoet geworden. Wellicht als je pure chocolade gebruikt, is het minder zoet. Maar ja, ik ben nou eenmaal gek op witte chocolade.
Het zout erop vermindert het hele zoete gelukkig en daarbij is karamel (fudge) en zout een hemelse combinatie. Probeer het maar eens!
Je kunt deze koek ook warm eten, ontzettend lekker met vanille-ijs of slagroom. Serveer het dan als nagerecht.
Recept Mega koek met chocolade en fudge:
Ingredients
- 150 gr chocolade
- 100 gr zachte fudge
- 190 gr zachte roomboter
- 175 lichtbruine basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 ei
- 275 zelfrijzend bakmeel
- 1 tl grof zeezout
Instructions
- Hak de chocolade fijn en snijd de fudge in kleine blokjes.
- Klop de roomboter op met de basterdsuiker en de vanillesuiker.
- Voeg het ei toe en klop dit door het mengsel.
- Voeg nu het bakmeel toe en meng dit met je handen erdoor.
- Meng als laatste de chocolade- en fudge stukjes erdoor.
- Maak een platte bol van het deeg en pak het in huishoudfolie. Zet het een uurtje in de koelkast.
- Verwarm dan de oven voor op 180˚C. Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot een ronde koek van ongeveer 25 centimeter doorsnee.
- Leg het op een bakplaat, strooi er wat zeezout over en schuif dit in de oven. Bak de koek in ongeveer 20 minuten en haal het dan uit de oven.
- Lekker om warm te serveren met vanille-ijs. Koud is het ook erg lekker, snijd het dan in punten en eet het uit het vuistje.