Deze Maïssoep met Quesadilla’s is een lekker recept voor bijvoorbeeld op een warme dag en daar smaakt prima een koud Corona biertje bij. Voor deze maïssoep kan je maïskorrels uit blik of vers van de (gekookte) maïskolf gebruiken.
Ik heb voor deze maïssoep een kippenbouillon gemaakt van de zakje botten bouillon, Broth of Life van Ergomax. Met deze botten bouillon kan je de meest lekkere soepen bereiden. Probeer het eens.
Ook deze Aziatische kippen noedelsoep heb ik bereid met de botten bouillon.
Maïssoep met Quesadilla's. Deze Maïssoep met Quesadilla's is een lekker recept voor op een warme dag en daar smaakt prima een koud Corona biertje.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
Maïssoep
- 700 gr maïs
- 1 grote ui
- ¼ rode peper
- 2 tenen knoflook
- 1 ltr kippenbouillon
- olijfolie
Topping
- 1 bekertje zure room
- 2 el maïskorrels
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 2 lente-uien
- paar takken koriander
Quesadilla’s
- 250 gr cheddar
- 50 gr oude kaas, geraspt
- 4 lente-uien
- ¾ rode peper
- 1 bosje koriander
- 8 Tortilla’s
Instructies
- Maïssoep: Schil en snijd de ui en knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze ook fijn. Snijd de maïs van de kolf of laat de maïs uit blik uitlekken in een vergiet.
- Fruit in een pan met olijfolie de ui, knoflook en peper zachtjes aan. Bak dan nog even de maïskorrels mee in deze pan. Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep dan in een blender of met een staafmixer.
- Quesadilla’s: Rasp de cheddarkaas en doe dit in een kom. Snijd de lente-uien in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Hak de koriander fijn (houd een heel klein beetje achter voor garnering).
- Voeg de oude kaas, lente-ui, rode peper en koriander bij de cheddar en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg een klein beetje peper en zout naar smaak toe.
- Leg vier tortilla’s op het aanrecht en verdeel hierop het kaasmengsel. Dek ze af met de andere vier tortilla’s en druk ze goed aan.
- Bak in een pannenkoekenpan de tortilla’s één voor één aan beiden kanten in een beetje olijfolie (let op dit gaat heel snel). Leg ze dan op een ovenplaat en schuif ze in de oven om warm te houden tot ze allemaal gebakken zijn. Snijd de tortilla’s met een pizzasnijder in punten.
- Topping: Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de lente-uien in dunne ringen. Hak de koriander fijn. Meng deze ingrediënten met elkaar.
- Serveer de soep met een lepeltje sour cream en de topping en serveer de quesadilla's ernaast.
- Buen provecho!