Mexicaanse pasta en maïs salade

1 juli is het de dag van de pasta salade. En ik heb deze keer wat Mexicaanse smaken in de strijd gegooid. Het is een Mexicaanse pasta en maïs salade geworden.
De maïs, groene peper, limoen en koriander maken het echt Zuid-Amerikaans.
Als je wilt kan je er ook nog wat zwarte boontjes doorheen mengen, lijkt me ook erg lekker.
Het is een prachtige en heerlijke zomerse salade die het ook goed zal doen bij de barbecue.
Je kunt de kipreepjes dan eventueel weglaten en heb je een vegetarische salade.

 

Kook de pasta niet te gaar, je wilt geen kleffe pasta salade krijgen. Ik heb glutenvrije penne gebruikt voor dit gerecht, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort pasta of macaroni gebruiken.
Mocht je niet van koriander houden, vervang dit dan door lente-ui.

 

De gekookte maïskolven heb ik nog even geroosterd in een grillpan. Dit kan je ook op de barbecue doen, even laten afkoelen en dan de maïs eraf snijden. Het geeft een lekkere rooksmaak aan de salade. Maar je kunt natuurlijk ook een blik maïskorrels door de salade doen.

 

Mexicaanse pasta en maïs salade

Picadillo kruiden geven deze salade echt een kick, je kunt deze vinden in de grotere supermarkten (o.a. AH). Er zit o.a. gerookte paprika, knoflook, chili, komijnzaad, koriander, piment, jalapeño en kaneel in. Deze kruiden gebruik ik in heel veel gerechten, zo is het bijvoorbeeld heerlijk door een zelfgemaakte hamburger. Dus als je dit blikje koopt, ga er dan lekker mee experimenteren. Als je het niet kunt vinden of wilt kopen, maak de dressing dan aan met gerookte paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder en een teentje knoflook.

 

Pasta salades

 

Ben jij ook zo gek op pasta salades? Probeer dan ook eens deze heerlijke Farfallesalade met garnalen, komkommer, sojaboontjes en dille.

 

 

Recept Mexicaanse pasta en maïs salade:

Mexicaanse pasta en mais salade. Dit is een prachtige en heerlijke zomerse pasta salade. Heerlijk bij bijvoorbeeld een barbecue.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Salades
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr penne
  • 2 gekookte maïskolven
  • 6 tomaten
  • 10 zwarte olijven
  • 1/2 rode ui
  • 150 gr feta
  • 1 groene peper
  • 15 gr koriander
  • 200 gr kipreepjes
  • 1 zakje veldsla
  • peper en zout
  • flinke scheut olijfolie
  • 1/2 limoen, sap en rasp ervan
  • 1 el picadillo kruidenmix
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Giet dit af en spoel af met koud water.
  • Maak de dressing door een flinke scheut olijfolie te mengen met de limoenrasp en sap, picadillo kruiden en wat zout. Doe dit in een grote kom waar je de salade dan ook in kan maken.
  • Zet een maïskolf rechtop op een snijplank en snijd met een scherp groot mes van boven naar beneden de maïs eraf. Doe dit in de kom bij de dressing.
  • Snijd de tomaten doormidden en de helften ook weer doormidden. Snijd het vruchtvlees eruit (dit kan je weer in een soep of zo gebruiken). Snijd de tomaten dan in reepjes.
  • Snijd de zwarte olijven in kwarten en verkruimel de feta. Snijd de groene peper in dunne ringen. Haal de blaadjes koriander van de steeltjes.
  • Meng nu de pasta en de rest van de ingrediënten met elkaar, proef of het voldoende op smaak is, voeg anders nog wat zout, kruiden of limoen toe.
  • Serveer de salade in een mooie schaal.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating