Ga terug
+ servings
Mexicaanse pasta en mais salade. Dit is een prachtige en heerlijke zomerse pasta salade. Heerlijk bij bijvoorbeeld een barbecue.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Salades
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr penne
  • 2 gekookte maïskolven
  • 6 tomaten
  • 10 zwarte olijven
  • 1/2 rode ui
  • 150 gr feta
  • 1 groene peper
  • 15 gr koriander
  • 200 gr kipreepjes
  • 1 zakje veldsla
  • peper en zout

Dressing

  • flinke scheut olijfolie
  • 1/2 limoen, sap en rasp ervan
  • 1 el picadillo kruidenmix
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Giet dit af en spoel af met koud water.
  • Maak de dressing door een flinke scheut olijfolie te mengen met de limoenrasp en sap, picadillo kruiden en wat zout. Doe dit in een grote kom waar je de salade dan ook in kan maken.
  • Zet een maïskolf rechtop op een snijplank en snijd met een scherp groot mes van boven naar beneden de maïs eraf. Doe dit in de kom bij de dressing.
  • Snijd de tomaten doormidden en de helften ook weer doormidden. Snijd het vruchtvlees eruit (dit kan je weer in een soep of zo gebruiken). Snijd de tomaten dan in reepjes.
  • Snijd de zwarte olijven in kwarten en verkruimel de feta. Snijd de groene peper in dunne ringen. Haal de blaadjes koriander van de steeltjes.
  • Meng nu de pasta en de rest van de ingrediënten met elkaar, proef of het voldoende op smaak is, voeg anders nog wat zout, kruiden of limoen toe.
  • Serveer de salade in een mooie schaal.