Deze kruidenkaas flensjes is een recept van Joke Boon uit haar nieuwe boek Koken met kleur! Omdat Joke anosmie (geen reukvermogen) heeft, is het voor haar heel belangrijk dat een andere zintuig – zoals zien – geprikkeld wordt. Dit doet zo middels koken met kleur. Door de prachtige kleuren, worden je zintuigen geprikkeld en krijg je vanzelf trek in deze maaltijd. Het voordeel van koken met divers kleurig eten, is dat je alle voedingsstoffen naar binnen krijgt. Elke kleur groente en fruit bevat verschillende vitaminen en mineralen. Het boek bevat meer dan 100 recepten die eenvoudig te maken zijn.
Flensjes
Ik heb deze prachtige en heerlijke groene kruidenkaas flensjes gemaakt. Een hartig flensje bomvol met verse kruiden. Lekker als lunch of bijvoorbeeld borrelhapje. Net zoals ik, koopt Joke haar verse kruiden bij de Turkse supermarkt. Hier kan je heel goedkoop grote bossen verse kruiden kopen. Ik heb andere kruiden gebruikt dan Joke, dit omdat ik deze toevallig nog in de koelkast had liggen. In Joke’s recept worden peterselie, koriander en munt gebruikt. Je kunt de blaadjes en steeltjes van de kruiden gebruiken.
Tip:
Gebruik voor het bakken van de flensjes een koekenpan van 24 centimeter doorsnee.
Kookboek Koken met kleur!
van Joke Boon
Uitgeverij Nieuw Amsterdam
€ 24,99
Recept Kruidenkaas Flensjes:
Ingrediënten
- 15 gr koriander
- 20 gr basilicum
- 4 takken dille
- 10 gr bieslook
- 3 eieren
- 125 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 150-200 ml volle melk
- zonnebloemolie
- 150 gr kruidenkaas (Boursin)
Instructies
- Doe alle kruiden in je keukenmachine en hak ze fijn.
- Voeg nu de eieren toe en mix dit door de groene kruiden.
- Doe nu bloem, bakpoeder, zout en melk erbij en mix dit tot een dun beslagje.
- Zet een antiaanbak koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een scheutje olie.
- Giet een klein beetje beslag in de pan, beweeg de pan zodanig dat het beslag verdeeld wordt over de hele bodem. Je wilt dunne flensjes maken, dus niet teveel beslag erin!
- Bak de flensjes een voor een op middelhoog vuur en laat ze niet bruin worden.
- Van dit beslag kan je ongeveer 7 flensjes bakken.
- Als de flensjes iets afgekoeld zijn, besmeer je ze met de kruidenkaas. Rol ze strak op en leg ze op een bord of schaal. Bestrooi met nog wat kruiden.