Ga terug
–+ servings
Kruidenkaas flensjes. Deze kruidenkaas flensjes is een recept van Joke Boon uit haar nieuwe boek Koken met kleur! Het is een heerlijk flensje gevuld met kruiden roomkaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 15 gr koriander
  • 20 gr basilicum
  • 4 takken dille
  • 10 gr bieslook
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 150-200 ml volle melk
  • zonnebloemolie
  • 150 gr kruidenkaas (Boursin)

Instructies
 

  • Doe alle kruiden in je keukenmachine en hak ze fijn.
  • Voeg nu de eieren toe en mix dit door de groene kruiden.
  • Doe nu bloem, bakpoeder, zout en melk erbij en mix dit tot een dun beslagje.
  • Zet een antiaanbak koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een scheutje olie.
  • Giet een klein beetje beslag in de pan, beweeg de pan zodanig dat het beslag verdeeld wordt over de hele bodem. Je wilt dunne flensjes maken, dus niet teveel beslag erin!
  • Bak de flensjes een voor een op middelhoog vuur en laat ze niet bruin worden.
  • Van dit beslag kan je ongeveer 7 flensjes bakken.
  • Als de flensjes iets afgekoeld zijn, besmeer je ze met de kruidenkaas. Rol ze strak op en leg ze op een bord of schaal. Bestrooi met nog wat kruiden.