Ik heb voor deze krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes zelf een soort paneermeel gemaakt. De kipschnitzels zijn namelijk gepaneerd met gemalen pepsels (zoute sticks). Deze pepsels had ik nog over van een borrel. Ja dan zit je met zo’n aangebroken zak, wat doe je ermee. Als je het te lang laat liggen worden ze zacht, dus dan maar in de keuken verwerken.

 

Als je bloemkool bakt, heeft het veel meer smaak dan dat je de bloemkoolroosjes kookt. Probeer het eens. Serveer er bijvoorbeeld nog een lekkere aardappelpuree bij.

 

Ben je een liefhebber van bloemkool en wil je deze eens op een andere manier bereiden? Probeer dan eens dit recept: Bloemkool steaks met olijven relish en tomatensaus

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes. Ik heb voor deze krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes zelf een soort paneermeel gemaakt
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 2 kleine kipfilets
  • 80 gr pepsels
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 2 el bloem
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 el roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructions
 

  • Leg de kipfilets tussen twee vellen huishoudfolie en sla ze plat met een vleeshamer of een zware pan. Pulseer de pepsels (niet te) fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla ze met de vleeshamer fijn. Strooi ze op een bord.
  • Kluts het ei en meng er de mosterd doorheen. Doe wat peper en zout door de bloem op een bord. Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door het eimengsel en leg ze daarna op de pepsel kruimels en druk goed aan. Bedek beide kanten met de pepsels.
  • Maak de bloemkool schoon en snijd de roosjes ervan af. Verhit een koekenpan met een scheut olie en de boter op het vuur. Bak hierin de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten gaar. Bestrooi met een beetje peper en zout.
  • Verhit in een andere koekenpan een scheut olie en bak hierin de kipschnitzels op middelhoog vuur. Bak ze ongeveer 12-15 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Serveer de schnitzels met de bloemkoolroosjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating