Ga terug
–+ servings
Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes. Ik heb voor deze krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes zelf een soort paneermeel gemaakt
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine kipfilets
  • 80 gr pretzels
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 2 el bloem
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 el roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Leg de kipfilets tussen twee vellen huishoudfolie en sla ze plat met een vleeshamer of een zware pan. Pulseer de pretzels (niet te) fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla ze met de vleeshamer fijn. Strooi ze op een bord.
  • Kluts het ei en meng er de mosterd doorheen. Doe wat peper en zout door de bloem op een bord. Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door het eimengsel en leg ze daarna op de pepsel kruimels en druk goed aan. Bedek beide kanten met de pepsels.
  • Maak de bloemkool schoon en snijd de roosjes ervan af. Verhit een koekenpan met een scheut olie en de boter op het vuur. Bak hierin de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten gaar. Bestrooi met een beetje peper en zout.
  • Verhit in een andere koekenpan een scheut olie en bak hierin de kipschnitzels op middelhoog vuur. Bak ze ongeveer 12-15 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Serveer de schnitzels met de bloemkoolroosjes.