Koreaanse pittige kipkluifjes

Korean Fried Chicken oftewel Koreaanse pittige kipkluifjes zijn heerlijke krokante kluifjes voorzien van een zoete en pittige saus. Je kunt het als borrelhapje serveren, maar ook als complete maaltijd samen met gekookte rijst, gestoomde groenten en zoetzuur. Het zijn verslavend lekkere kluifjes, ik ga ze zeker vaker maken.

Koreaanse pittige kipkluifjes

 

Koreaanse keuken

 

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder in ons land. Dat komt omdat deze keuken zo divers en ontzettend smaakvol is. Een van de bekendste sauzen uit deze keuken is de rode peperpasta gochujang, het is een pittige gefermenteerde saus. Je vindt deze peperpasta niet in de supermarkt, bestel het daarom online.

 

En de fried chicken is een van de populaire gerechten uit deze keuken. De kipkluifjes worden twee keer gefrituurd, wat een super krokant korstje aan de kip geeft. En daarbij dan die zoete chilisaus, die maakt de kip echt spicy en lekker sticky.

 

Kimchi is het bekendste bijgerecht uit Zuid-Korea. Dit wordt standaard geserveerd bij alle gerechten. Het is ingelegde kool in een pittige saus. Niet iedereen is er gek op, vooral omdat het nogal pittig kan zijn. Maar je eet het als bijgerecht, dus een beetje kimchi bij een gerecht gaat goed samen.

 

Bibimbap is ook zo’n bekend gerecht uit Zuid-Korea. Het gerecht bestaat uit rijst met groenten, eieren, vlees en een spicy saus. Het vlees is optioneel, vaak wordt het als vegetarische maaltijd geserveerd.
Het is een bewerkelijk gerecht omdat alle ingrediënten een eigen bereidingswijze hebben, maar het is zeker de moeite waard om eens te proberen.

 

Bulgogi bestaat uit dunne plakjes gemarineerd vlees wat op de barbecue (of in de wok) bereid wordt. Het wordt geserveerd met glasnoedels, groenten en paddenstoelen.
Ik heb mijn versie op dit gerecht gemaakt. Het zijn deze Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt.

 

Koreaanse barbecue oftewel Korean bbq is eigenlijk de meest bekende maaltijd in de Koreaanse keuken. Je vindt daar dan ook heel veel Koreaanse barbecue restaurants. In deze restaurants staan tafels met een gat eraan waar hete kooltjes liggen met daarop een rooster. Hierop kan jij jouw eigen vlees of vis bereiden.

 

Tips:

 

Als je niet van kluiven houdt, kan je ook blokjes kipfilet gebruiken. Deze zijn natuurlijk veel eerder gaar dan de kluifjes, houd daar rekening mee.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Koreaanse pittige kipkluifjes:

Koreaanse pittige kipkluifjes. Korean fried chicken is een bekend gerecht uit de Koreaanse keuken. Het zijn heerlijke krokante kluifjes met een pittige saus
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 750 ml zonnebloemolie
  • 1 kg kipkluifjes
  • 75 gr maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el sesamolie
  • 4 el gochujang
  • 4 el sojasaus
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 1 el geraspte knoflook
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 lenteuien
  • 2 el gehakte pinda’s
  • 1 el sesamzaadjes

Instructions
 

  • Saus: doe alle ingrediënten voor de saus in een grote pan en zet dit op middelhoog vuur. Breng het aan de kook en laat even koken tot de saus wat dikker geworden is.
  • Verhit de olie in een wok of de frituurpan op 140˚C.
  • Leg keukenpapier op een bord klaar.
  • Als de kipkluifjes erg nat zijn, dep ze dan droog met keukenpapier.
  • Meng in een grote kom de maïzena, bakpoeder, zout, peper en knoflookpoeder met elkaar.
  • Doe de kipkluifjes in de kom en hussel het goed door elkaar tot alle kluifjes voorzien zijn van een laagje maïzena.
  • Doe een gedeelte van de kluifjes in de hete olie en bak ze ongeveer 7 minuten. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bak zo de rest van de kipkluifjes. Verhit de olie dan naar 200˚C en bak de kluifjes nu in porties goudbruin in de hete olie. Haal ze dan uit de olie en laat ze weer uitlekken.
  • Als alle kluifjes gebakken zijn dan doe je ze in de pan met de warme saus. Meng ze net zolang door de saus totdat alle kluifjes van een laagje saus voorzien zijn.
  • Serveer ze op een groot bord of schaal en bestrooi ze met de gesneden lenteuien, pinda’s en sesamzaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating