Heb een recepten swap met Thérèse Gaughan van Kitchen Exile gedaan. Ik zag deze heerlijke Kokoscake met citroen en limoen (Lemon and lime coconut cake) voorbijkomen op haar Facebookpagina en dacht die ga ik maken. Ben namelijk helemaal gek van kokos.
De Lemon and lime coconut cake is een heel makkelijk recept, je gooit alles bij elkaar, giet het in een cakeblik en in de oven. Het is een lekker taartje geworden, smaakt een beetje naar kokosmakroon. Thérèse dank je voor dit recept.
Thérèse
Thérèse was een bekende en beduchte kandidaat in het kookwedstrijden circuit. Zij won namelijk heel veel kookwedstrijden. Ook staat deze kleine blonde Ierse dame haar mannetje bij de diverse BBQ-wedstrijden, waar zij alle stoere kerels aftroeft met haar gerechten. Ik heb Thérèse leren kennen tijdens een kookwedstrijd van De Tasty, waar zij inderdaad met de 1e prijs er vandoor ging. Ze kookte een curry en niet zomaar een. Ze maakte haar eigen specerijenmix en maakte daar ook nog heerlijk brood bij.
Tegenwoordig leeft ze letterlijk als god in Frankrijk, want ze is met haar man en hun katten verhuisd naar het Franse platteland.
Cake
Dit recept is supergemakkelijk te maken en is in één kom klaar, wat altijd een succes is.
Je kunt de cake ook serveren met een mascarpone topping of een dot slagroom.
Het is de perfecte combinatie van de zure citroen en limoen met de zoete kokos.
Het is zo’n makkelijk recept om te maken, je mengt gewoon alle ingrediënten door elkaar en giet het in een springvorm en bak tot het goudbruin is.
Deze cake is perfect om mee te nemen naar een gezamenlijke lunch of ochtendthee, want het voedt een groep mensen. Of snijd het in stukken voor de lunchbox, de kinderen zullen er dol op zijn.
Nog meer citroen baksels:
- Citroen meringue taart
- Ricotta, citroen en maanzaad muffins
- Citroencake met citroenglazuur
- Craquelé citroen boterkoeken
- Citroen kokosmuffins
- Meyer citroencake
Tip:
- Gebruik in plaats van zelfrijzend bakmeel, polenta- of rijstmeel voor een glutenvrije versie.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Kokoscake met citroen en limoen:
Ingrediënten
- 250 gr kokosrasp + extra
- 170 gr kristalsuiker
- 1 citroen, rasp en sap ervan
- ½ limoen, rasp en sap ervan
- 85 gr zelfrijzend bakmeel
- 5 ml vanille-extract
- 125 ml crème fraîche
- 3 geklutste eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ronde bakvorm van 20 cm in met boter of olie en bekleedt het eventueel nog met bakpapier.
- Zoals eerder vermeld, doe alle ingrediënten in een kom en meng ze door elkaar.
- Doe het in de ingevette bakvorm.
- Bak het in de oven gedurende 30-40 minuten of tot een satéprikker er schoon (droog) uitkomt.
- Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen, voordat je het uit de springvorm haalt.
- Bestrooi de cake eventueel met nog wat kokosrasp.