Lemon pepper chicken wings oftewel kipvleugels met citroen en peper zijn de lekkerste borrelhapjes die je ooit gegeten hebt. Lekker veel smaak door de citroen, peper en knoflookboter, dit wil je proberen! Deze kipkluifjes zijn heerlijk als avondmaaltijd maar zeker ook als borrelhapje.
Kipvleugels
De kipvleugels ook wel kipkluifjes genoemd zijn relatief goedkoop. Dat komt omdat de meesten kipfilet willen eten, waardoor de rest van de kip eigenlijk maar een bijproduct is. En dat is zonde, want kipvleugeltjes kunnen heerlijk zijn. Vooral als borrelhapje, kluiven is nog nooit zo lekker geweest.
Vaak worden de kipvleugels in z’n geheel verkocht, dat is het kipkluifje (wat op een mini drumstick lijkt) en het vleugeltje (wat ook wel kipborrelhapje genoemd wordt). Mocht dat zo zijn snijdt ze dan doormidden of laat jouw poelier dan doen.
Of misschien vind je de kluifjes het lekkerst, dan koop je alleen die.
Ondanks dat het kleine stukjes vlees zijn, hebben ze best nog een lange bereidingstijd nodig. Houdt daar rekening mee. De truc voor krokante vleugeltjes is om het vlees goed droog te deppen met keukenpapier en dan te bestrooien met bakpoeder, peper en zout. Nu gaan ze de hete oven in, waar je ze ongeveer een half uurtje aan een kant bakt. Draai ze dan om en bak de andere kant goudbruin in een half uurtje.
En ik heb nog meer heerlijke recepten met kipkluifjes voor jullie:
Buffalo style kipkluifjes
Koreaanse pittige kipkluifjes
Kippenvleugels met knoflook en tijm
Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander
Pikante kipkluifjes
Lemon pepper
Citroen en peper zijn een gouden combinatie, daarom zijn deze kipvleugels ook zo populair als snack in Amerika. Een beetje zuur en een beetje pittig is altijd lekker en vooral als je daar nog knoflook bij doet. En dan natuurlijk de roomboter, die maakt het helemaal af.
Ik heb een blikje lemon pepper kruiden gebruikt, kan je dit niet vinden gebruik dan grove zwarte peper en lekker veel citroenrasp.
Tips:
Je kunt de vleugeltjes ook bakken in een airfryer.
Als je de vleugeltjes als avondeten wilt maken, serveer er dan een lekkere groene salade bij.
Recept Kipvleugels met citroen en peper:
Ingrediënten
- 1 kg kipvleugels
- peper en zout
- 1 zakje bakpoeder
- 4 el roomboter
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1 el lemon pepper kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Dep de kipvleugels goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper, zout en bakpoeder. Verdeel ze over de bakplaat en schuif deze in de hete oven.
- Bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin en draai ze daarna om. Bak de andere kant ook goudbruin in 30 minuten.
- Rasp de citroen en knoflook en pers de citroen dan uit. Smelt de roomboter in een grote pan en doe daar de citroenrasp en sap, knoflook, lemon pepper kruiden en zout bij.
- Roer alles goed door elkaar. Haal de vleugels uit de oven en wentel ze door de botersaus.
- Leg de vleugeltjes op een schaal en smullen maar.