Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas

Er is niets lekkerder dan deze kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas. Omhuld met knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper worden ze eerst gebakken. Vervolgens worden deze sappige vleugeltjes besmeerd met een Parmezaanse knoflookbotersaus en opnieuw gebakken voor de ultieme perfectie van kippenvleugels.
Als je net als ik een kippenvleugelliefhebber bent, moet je dit recept toevoegen aan je kippenvleugelrepertoire. Makkelijk, lekker en ideaal voor een snelle avondmaaltijd of als heerlijke borrelhap. Ik garandeer dat je deze knapperige, in de oven gebakken kippenvleugels vaker zult maken.

 

Deze vleugeltjes zijn een echte publiekstrekker. De combinatie van knoflook en Parmezaanse kaas is de ultieme, waardoor deze vleugels superlekker zijn. Ideaal als aperitiefhapje of als maaltijd voor je gezin. Je kunt eigenlijk niet fout gaan als je deze kippenvleugeltjes serveert.
De vleugels worden in de oven gebakken in plaats van gefrituurd en krijgen een mooi krokant laagje door de olijfoliemarinade en de knoflookbotersaus.

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas

 

Ingrediënten:

 

Kippenvleugeltjes, ik heb in dit recept ongeveer 2 kilo vleugels gebruikt. Kipborrelhapjes heten ze tegenwoordig in de supermarkten.
Voel je vrij om vleugeltjes of kleine kipkluifjes of een combinatie van beide te gebruiken. Bevroren vleugels zijn ook oké. Laat ze gewoon een nacht in de koelkast ontdooien.
Zorg er indien mogelijk voor dat je vleugels kiest die redelijk dezelfde grootte zijn, zodat ze in hetzelfde tempo gaar worden.

Specerijen, gebruik een combinatie van knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper om de kippenvleugels op smaak te brengen voordat je ze bakt.

Boter en olijfolie wordt voor de saus gebruikt. Ongezouten of gezouten boter werkt, pas gewoon het zout aan dat je aan de kruidencombinatie toevoegt.
De combinatie van olijfolie en boter zorgt voor een romige, rijke saus.
Versgeraspte knoflook smaakt echt het lekkerst.
Gebruik versgeraspte Parmezaanse kaas voor de beste kaassmaak. Blijf uit de buurt van houdbare Parmezaanse kaas.
Als je Parmezaanse kaas niet kunt vinden, zullen Gran Padano of Parmigiano Reggiano goed werken als vervangers.

 

Nog meer recepten voor kippenkluifjes:

 

Kipvleugels met citroen en peper
Hete kipkluifjes Nashville-Style
Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus
Spaanse gefrituurde kipkluifjes
Koreaanse pittige kipkluifjes
Pikante kipkluifjes
Buffalo style kipkluifjes
Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander
Cola kipkluifjes

 

Tips:

 

Dep de vleugels wel van tevoren droog met keukenpapier. Hierdoor worden ze knapperig in de oven.

Serveer er een lekkere koolsalade bij.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas:

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas. Als je net als ik een kippenvleugelliefhebber bent, moet je dit recept toevoegen aan je repertoire.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg kippenvleugels
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • 3 el boter
  • 30 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 gr Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de vleugels met olie, knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Zorg ervoor dat je de vleugels gelijkmatig met alles bedekt zijn.
  • Leg de gekruide vleugels op een bakplaat voorzien van bakpapier en plaats ze naast elkaar, niet overlappend.
  • Bak ze gedurende 30-35 minuten of tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Doe ondertussen de boter en olijfolie in een kom. Rasp de knoflook en Parmezaanse kaas erboven en klop om de ingrediënten te mengen.
  • Haal de vleugels uit de oven, bestrijk ze dan royaal met saus en zet ze nog eens 5 minuten in de hete oven.
  • Serveer de vleugeltjes op een schaal en garneer eventueel met verse groene kruiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating