Kip gestoofd in drop bock bier

Ben jij een liefhebber van bier en van drop, dan zit je hier goed. Ik heb een geweldig recept voor jou, namelijk kipdijfilet gestoofd in drop bock bier. Knapperig vanbuiten en mals vanbinnen. Samen met zwarte knoflook gestoofd in een rijke, donkere biersaus waar iedereen voor terugkomt. Superlekker en heel makkelijk te maken in één pan. Deze kip gestoofd in drop bock bier is een bijzonder recept, probeer het eens!
Geniet ervan met een salade en knapperig brood om van elke druppel van de smaakvolle saus te genieten.

 

Kip gestoofd in bier

 

Gestoofde kip is absoluut comfortfood. Als je deze in drop bock bier gestoofde kippendijen eenmaal hebt geprobeerd, zal je niet aarzelen om het voor je gasten te maken.
Het wordt in één pan gemaakt met eenvoudige ingrediënten. De kip is mals en sappig en heeft een superknapperig velletje.

Kip gestoofd in drop bock bier

 

Maken

 

We schroeien het vlees met de velkant naar beneden in een gietijzeren pan of een pan met dikke bodem, zodat het vet eruit smelt en het vel superkrokant wordt.
De hartige saus is gemaakt met ui, zwarte knoflook, veel verse tijm en drop bock bier.
Zodra de saus klaar is, doen we de kip terug in de pan, laten alles pruttelen tot de saus ingedikt is, de smaken zich hebben ontwikkeld en de kip mals, sappig en gaar is. In de tussentijd kan jij de bijgerechten bereiden.

 

Erbij

 

Wat serveer je bij in bier gestoofde kip? Nou dit bijvoorbeeld:

Knapperig brood
Gebakken aardappelen
Aardappelpuree
Groene salade
Gestoomde sperziebonen, broccoli of roergebakken spinazie.

 

Tips

 

Gebruik kipdijfilets zonder bot/vel voor een snellere doordeweekse maaltijd.

Als je niet van koken met bier houdt, kan je ook alleen kippenbouillon gebruiken.

Probeer ook eens deze Kippendijen in bruin bier gestoofd en/of Hele kip in bierpekel.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kip gestoofd in drop bock bier:

Kip gestoofd in drop bock bier. Ben jij een liefhebber van bier en van drop, dan zit je hier goed. Ik heb een geweldig recept voor jou, kip in drop bock.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 6 teentjes zwarte knoflook
  • 4 kippendijen met bot/vel
  • peper en zout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • olijfolie
  • 4 takken tijm
  • 330 ml drop bock bier
  • 125 ml kippenbouillon
  • 2 el gehakte peterselie

Instructies
 

  • Snijd de ui in dunne halveringen en snijd de zwarte knoflook fijn.
  • Bestrooi de kip met peper, zout en paprikapoeder.
  • Verhit een gietijzeren of pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg olie toe en bak de kippendijen met de velkant naar beneden in 2 minuten.
  • Zet het vuur lager, bak ze 10 minuten, draai de kip om de paar minuten om. Draai om en bak nog 5 minuten. Haal ze uit de pan en leg ze op een schoon bord.
  • Verwijder overtollig vet, laat 1 eetlepel in de pan zitten. Zet apart.
  • Voeg de ui en knoflook toe, bak 2 minuten. Roer zout en zwarte peper erdoor.
  • Blus af met het bier en laat 2 minuten sudderen, roer met een houten lepel terwijl je de bruine stukjes op de bodem van de pan schraapt.
  • Giet de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
  • Leg de kip met de velkant naar boven terug in de pan en nestel hem in de saus.
  • Garneer met takjes tijm. Laat onafgedekt bakken op middelhoog/laag vuur tot de kip gaar en mals is, ongeveer 15 minuten.
  • Als de kip gaar is, haal je de pan van het vuur en garneer je het met gehakte peterselie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating