Deze kikkererwten spinazie kruidenomelet is een heel makkelijk vegetarisch 1-pansgerecht, voor een snelle maar verantwoorde maaltijd. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, serveer het dan met lekker brood erbij.
Kikkererwten en eigenlijk alle peulvruchten zitten bomvol met eiwitten. Dit is voor mij erg belangrijk, maar ook zeker voor de vegetariërs onder ons. Daarbij komen de eieren nog, een heel gezond en eiwitrijk maaltje dus.
Door de Baharat kruidenmix geef je deze omelet de smaken van het Midden-Oosten mee. Ik ben er gek op. Baharat betekent specerij, deze specerijmelange is erg populair in het Midden-Oosten. Je kunt het in diverse gerechten gebruiken, zoals op vlees, in falafal of hummus of om tajines lekker op smaak te brengen. Per streek verschilt de smaak maar meestal zit er paprikapoeder, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, gember, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper in. Vooral de kaneel geeft de kruidenmix een lekkere lichtzoete smaak.
Kruidenmixen
Maak zelf een heerlijke kruidenmix, zoals genoemd hierboven. Zoals deze 7– kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten. Heerlijk!
Ingredients
- 1 blikje (200 gr) kikkererwten
- 2 el olijfolie
- 1 tl Baharat kruiden
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 knoflookteentjes, in dunne plakken
- 75 gr verse spinazie
- 4 eieren
- 2 el room
- 1 el gehakte peterselieblaadjes
- 1 tl gehakte muntblaadjes
- peper en zout
- 40 gr feta
Instructions
- Giet de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Verwarm de olijfolie in een bakpan en bak hierin de kikkererwten een minuutje met de Baharat kruiden op hoog vuur.
- Zet het vuur wat lager en bak nu de ui en knoflook een minuutje mee.
- Voeg de verse spinazie nu toe en bak dat zolang mee, tot het geslonken is.
- Klop ondertussen de eieren los met de room. Meng de peterselie, munt en wat peper en zout erdoor.
- Giet dit mengsel in de pan bij de groenten en bak de omelet op middelhoog vuur gaar.
- Als de omelet gaar is, verkruimel dan de feta erboven.
- Serveer direct.