Ga terug
–+ servings
Kikkererwten spinazie kruidenomelet. Deze omelet is een mega lekkere en verantwoorde vegetarische maaltijd.Probeer het eens.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blikje (200 gr) kikkererwten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Baharat kruiden
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteentjes, in dunne plakken
  • 75 gr verse spinazie
  • 4 eieren
  • 2 el room
  • 1 el gehakte peterselieblaadjes
  • 1 tl gehakte muntblaadjes
  • peper en zout
  • 40 gr feta

Instructies
 

  • Giet de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Verwarm de olijfolie in een bakpan en bak hierin de kikkererwten een minuutje met de Baharat kruiden op hoog vuur.
  • Zet het vuur wat lager en bak nu de ui en knoflook een minuutje mee.
  • Voeg de verse spinazie nu toe en bak dat zolang mee, tot het geslonken is.
  • Klop ondertussen de eieren los met de room. Meng de peterselie, munt en wat peper en zout erdoor.
  • Giet dit mengsel in de pan bij de groenten en bak de omelet op middelhoog vuur gaar.
  • Als de omelet gaar is, verkruimel dan de feta erboven.
  • Serveer direct.