Kikkererwten spinazie kruidenomelet. Deze omelet is een mega lekkere en verantwoorde vegetarische maaltijd.Probeer het eens.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 1 blikje (200 gr) kikkererwten
- 2 el olijfolie
- 1 tl Baharat kruiden
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 knoflookteentjes, in dunne plakken
- 75 gr verse spinazie
- 4 eieren
- 2 el room
- 1 el gehakte peterselieblaadjes
- 1 tl gehakte muntblaadjes
- peper en zout
- 40 gr feta
Giet de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Verwarm de olijfolie in een bakpan en bak hierin de kikkererwten een minuutje met de Baharat kruiden op hoog vuur.
Zet het vuur wat lager en bak nu de ui en knoflook een minuutje mee.
Voeg de verse spinazie nu toe en bak dat zolang mee, tot het geslonken is.
Klop ondertussen de eieren los met de room. Meng de peterselie, munt en wat peper en zout erdoor.
Giet dit mengsel in de pan bij de groenten en bak de omelet op middelhoog vuur gaar.
Als de omelet gaar is, verkruimel dan de feta erboven.
Serveer direct.