Kikkererwten Curry met Aubergine, Bonen en Gamba’s

Ik deed mee aan een virtuele mystery box, iedereen die daar aan mee wilde doen mocht een ingrediënt indienen. Er zijn zes ingrediënten getrokken, dit zijn: gamba’s, kikkererwten, aubergine, sperziebonen, verse kokos en freekeh. Minimaal drie van de zes ingrediënten moesten gebruikt worden en voorraadkast ingrediënten mochten gebruikt worden.
Ik had weinig inspiratie met de ingrediënten maar heb er uiteindelijk deze Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba’s van gemaakt. Nu is mijn voorraadkast gigantisch, dus heb het overige toegevoegd. Weet niet of dat helemaal de bedoeling was. Maar het gerecht was heerlijk.

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba's

 

En ik heb nog een lekker recept met kikkererwten voor je, namelijk deze Zwarte rijst salade met geroosterde kikkererwten en tahinsaus

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba's. Een mystery box met : gamba's, kikkererwten, aubergine, sperziebonen, verse kokos en freekeh.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr freekeh
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1/2 tl garam masala
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderzaad, gemalen
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 aubergine
  • 100 gr sperziebonen
  • 4 tomaten
  • 1 blikje kokosmelk
  • 400 gr gekookte kikkererwten
  • 200 gr gamba's, schoongemaakt
  • zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 1 bosui
  • verse koriander
  • 40 gr pinda’s, gehakt

Instructies
 

  • Kook de freekeh volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snipper de sjalot en fruit deze in een wok met een scheutje plantaardige olie aan, voeg nu de knoflook toe. Laat dit een minuutje bakken en voeg dan de kruiden toe. Bak dit nog even mee.
  • Snijd de aubergine in blokjes en doe dit samen met de boontjes erbij en roerbak voor enkele minuten totdat de aubergine zacht is. Snijd de tomaten in blokjes en voeg dit erbij en bak nog even mee.
  • Schenk de kokosmelk erbij. Roer alles goed om en laat ongeveer 10 minuten inkoken. Giet de kikkererwten af en doe ze erbij samen met de garnalen en laat nog even mee pruttelen tot de garnalen gaar zijn.
  • Proef de curry nu, voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
  • Wanneer je de smaak goed vindt dan is de curry klaar.
  • Verdeel de curry over de kommetjes en garneer met de lente-ui, koriander en nootjes. Serveer de freekeh erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating