Ik had een heerlijke grote pan kippenbouillon getrokken en hiervan heb ik deze kerrie kippensoep met kokosmelk van gemaakt. De rest van de bouillon heb ik in porties ingevroren, dit kan ik later weer gebruiken in andere recepten. Deze soep is comfort food in een kom, serveer het met lekker zelfgemaakt naanbrood.
Deze soep is gemaakt met de lekkerste romige currybouillon en gevuld met malse kip en groenten naar keuze. Ik denk dat jong en oud zal smullen van deze soep.
Kippensoep
Niets is zo troostend als een kop warme kippensoep. En deze kerrie kippensoep is een draai aan het klassieke recept voor kippensoep. Gemaakt met een eenvoudige basis van kippenbouillon, kip en groenten. Gemaakt met een romige kokosmelk. Die kokosmelk geeft een heerlijk vleugje zoetheid toe, dat geweldig smaakt met de kerrie. Extra voordeel is dat deze romige soep hierdoor zuivelvrij is. En het resultaat is de meest heerlijke kom kippensoep.
Ik heb het kippenvlees* van de kippenbouillon gebruikt in de soep, maar je kunt ook blokjes kipfilet koken in de kerrie soep (ik ben dol op een goed eenpansrecept). En door de kip in de rijke, gekruide soep te pocheren, krijg je nog meer smaak. Ik vulde de soep met lekker veel groenten zoals prei, bleekselderij, winterpeen en diepvrieserwten. Als je meer groenten wilt toevoegen, zou spinazie, pompoenblokjes, taugé, linzen en/of kikkererwten geweldig zijn.
Serveer met een zacht zelfgemaakt naanbrood om te dippen en je hebt de perfecte doordeweekse avondmaaltijd.
Kerrie
Kerrie is een van mijn favoriete specerijen. En een goede curry is ook niet te versmaden.
Ik kan gewoon geen genoeg krijgen van de rijke aroma’s en smaken van de kerrie in een saus of gerecht. Tijdens de koudere maanden eten we wekelijks soep. Deze kerrie kippensoep wordt zeker jullie favoriet. Het toevoegen van de verwarmende kerrie aan soepen en stoofschotels verhoogt niet alleen de smaak, maar voegt ook zoveel goeds toe aan het recept omdat de voordelen van kerrie eindeloos zijn.
Recept Kerrie kippensoep met kokosmelk:
Ingredients
- 1 preistengel
- 2 selderijstengels
- 1 winterpeen
- 3 tenen knoflook
- 2 el kokosolie
- 2 el kerriepoeder
- 1 tl chilipoeder
- 2 el bloem
- 1 liter kippenbouillon
- 1 blikje kokosmelk
- 500 gr kippenvlees, gegaard*
- 100 gr doperwten, diepvries
- Peper en zout
- 4 takken koriander
Instructions
- Snijd de preistengel in dunne ringen en spoel dit af onder de koude kraan. Laat uitlekken. Spoel de selderijstengels schoon onder de koude kraan en snijd ze in kleine stukjes.
- Schil de winterpeen en snijd deze in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
- Laat de olie smelten in een grote soeppan en bak hierin de prei, selderij en wortel aan op in 5 minuten middelhoog vuur. Voeg dan de knoflook, kerriepoeder en chilipoeder toe.
- Bak dit even mee en meng dan de bloem erdoor. Bak dit een paar minuten mee voordat je de bouillon erbij doet. Breng aan de kook en laat dit pruttelen tot de soep dikker geworden is.
- Meng nu de kokosmelk, kippenvleesblokjes en doperwten toe en meng dit door de soep.
- Laat alles nog even pruttelen. Proef nu de soep en voeg eventueel nog peper en zout toe.
- Schep de soep in kommen en garneer met gehakte korianderblaadjes.