Kerrie kippensoep met kokosmelk. Deze heerlijke soep is comfort food in een kom, serveer het met lekker zelfgemaakt naanbrood.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
- 1 preistengel
- 2 selderijstengels
- 1 winterpeen
- 3 tenen knoflook
- 2 el kokosolie
- 2 el kerriepoeder
- 1 tl chilipoeder
- 2 el bloem
- 1 liter kippenbouillon
- 1 blikje kokosmelk
- 500 gr kippenvlees, gegaard*
- 100 gr doperwten, diepvries
- Peper en zout
- 4 takken koriander
Snijd de preistengel in dunne ringen en spoel dit af onder de koude kraan. Laat uitlekken. Spoel de selderijstengels schoon onder de koude kraan en snijd ze in kleine stukjes.
Schil de winterpeen en snijd deze in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
Laat de olie smelten in een grote soeppan en bak hierin de prei, selderij en wortel aan op in 5 minuten middelhoog vuur. Voeg dan de knoflook, kerriepoeder en chilipoeder toe.
Bak dit even mee en meng dan de bloem erdoor. Bak dit een paar minuten mee voordat je de bouillon erbij doet. Breng aan de kook en laat dit pruttelen tot de soep dikker geworden is.
Meng nu de kokosmelk, kippenvleesblokjes en doperwten toe en meng dit door de soep.
Laat alles nog even pruttelen. Proef nu de soep en voeg eventueel nog peper en zout toe.
Schep de soep in kommen en garneer met gehakte korianderblaadjes.