Kalfsvlees is heerlijk mals en mager vlees. En deze kalfsentrecôtes die gesneden worden uit de dunne lende zijn nog veel malser dan de runder entrecôtes. Er zit wel een dun randje vet aan een kant, laat dat er in ieder geval aanzitten als je het bakt. Hierdoor krijgt het vlees meer smaak. Deze kalfsentrecôte met rode spitskool en parelcouscous is een heerlijke combinatie geworden.

 

Kalfsentrecôtes eet je rosé, dus bak ze niet te lang. Schroei ze aan elke kant op hoog vuur bruin, zet het vuur dan laag en draai ze nog een paar keer om. Het vlees heeft maar een paar minuutjes nodig. Om te checken of ze rosé gebakken zijn, druk je even op het vlees. Als het licht terug veert dan is het vlees gaar en supermals.
Kalfsvlees moet je niet combineren met al te heftige smaken, dat is zonde van de fijne smaak van het vlees.
De rode spitskool wordt snel gaar als je het bakt, het heeft maar een minuutje nodig. Kan je deze niet vinden, gebruik dan de groene spitskool. Als je rode kool wilt gebruiken, bak dit dan net zo lang tot het zachter geworden is.

 

Biefstuk

 

Eet je liever een biefstukje? Dan heb ik dit lekkere recept voor jou: Biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes.

Kalfsentrecote met rode spitskool en parelcouscous. Verwen jezelf eens met kalfsvlees. Deze kalfsentrecote is echt super mals, heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 2 kalfsentrecôtes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1/2 rode spitskool
  • 100 gr parelcouscous
  • 4 plakken bacon
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 25 gr cranberries
  • 2 el gehakte koriander
  • 2 el tahin
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 2 el water
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Instructions
 

  • Maak eerst de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen. Als het te dik lijkt voeg dan nog wat water toe. Breng dan op smaak met peper en zout.
  • Snijd de rode spitskool in dunne plakken. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking en giet het dan af.
  • Bak in een grote koekenpan in een scheutje olijfolie de plakjes bacon op hoog vuur krokant. Haal ze uit de pan en leg ze op een vel keukenpapier om uit te lekken.
  • Bak in dezelfde koekenpan in het vet van de bacon de rode spitskool repen op hoog vuur even aan, meng dan de granaatappelmelasse en cranberries erbij en zet het vuur laag.
  • Verhit in de andere koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de kalfsentrecôtes even aan op de vetzijde tot deze mooie bruin en krokant is.
  • Bak de kalfsentrecôtes dan op hoog vuur aan beide kanten bruin en bestrooi ze ondertussen met peper en zout. Zet het vuur laag en bak ze nog in 2 minuten per kant rosé.
  • Voeg intussen de parelcouscous bij de rode kool en meng dit erdoor. Zet het vuur uit en meng de korianderblaadjes erdoor.
  • Haal de entrecôtes uit de pan en laat ze even rusten op een snijplank voordat je ze in dunne plakken snijdt.
  • Lepel de couscous op de borden en leg hierop de plakjes kalfsentrecôte. Verkruimel de krokante spek erop en lepel er wat dressing over of serveer dit apart.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating