Ga terug
+ servings
Kalfsentrecote met rode spitskool en parelcouscous. Verwen jezelf eens met kalfsvlees. Deze kalfsentrecote is echt super mals, heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kalfsentrecôtes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1/2 rode spitskool
  • 100 gr parelcouscous
  • 4 plakken bacon
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 25 gr cranberries
  • 2 el gehakte koriander

Dressing

  • 2 el tahin
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 2 el water
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen. Als het te dik lijkt voeg dan nog wat water toe. Breng dan op smaak met peper en zout.
  • Snijd de rode spitskool in dunne plakken. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking en giet het dan af.
  • Bak in een grote koekenpan in een scheutje olijfolie de plakjes bacon op hoog vuur krokant. Haal ze uit de pan en leg ze op een vel keukenpapier om uit te lekken.
  • Bak in dezelfde koekenpan in het vet van de bacon de rode spitskool repen op hoog vuur even aan, meng dan de granaatappelmelasse en cranberries erbij en zet het vuur laag.
  • Verhit in de andere koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de kalfsentrecôtes even aan op de vetzijde tot deze mooie bruin en krokant is.
  • Bak de kalfsentrecôtes dan op hoog vuur aan beide kanten bruin en bestrooi ze ondertussen met peper en zout. Zet het vuur laag en bak ze nog in 2 minuten per kant rosé.
  • Voeg intussen de parelcouscous bij de rode kool en meng dit erdoor. Zet het vuur uit en meng de korianderblaadjes erdoor.
  • Haal de entrecôtes uit de pan en laat ze even rusten op een snijplank voordat je ze in dunne plakken snijdt.
  • Lepel de couscous op de borden en leg hierop de plakjes kalfsentrecôte. Verkruimel de krokante spek erop en lepel er wat dressing over of serveer dit apart.