Hindoestaanse Kipkarbonades

Dit is een echt lekker recept voor pittige Hindoestaanse kipkarbonades. Het is vrij makkelijk te maken en smaakt beter dan afhaalmaaltijden! Elke regio in India heeft zijn eigen unieke keuken en zijn veel recepten geleend, uitgewisseld en geïnnoveerd. Dit is mijn poging tot een kipcurry, maar dan met mijn eigen draai. De curry heeft sterke smaken en is klaar in minder dan 45 minuten. Het is heet en geurig en is gemaakt met gemalen kruiden, uien en tomaten.

Deze Hindoestaanse kipkarbonades curry is zo lekker. Pittig, geurig met kruiden, grote, krachtige smaken en echt sappige kip.
In tegenstelling tot mijn andere recepten, is dit recept iets tijdrovender omdat de ‘masala’ gemalen en gebakken wordt tot de kleur verandert. Dit is kenmerkend voor de meeste Indiase curry’s, en het langzame bereidingsproces is wat gerechten een unieke smaak geeft.

Kip

Ik ben dol op kip en dat is ook te merken op de site waar heel veel kiprecepten te vinden zijn. Wellicht komt dat omdat ik geboren en getogen ben in het kippendorp Barneveld. Beide grootouders zaten in de kiphandel en daarom aten wij vaak kip. Ik krijg er geen genoeg van en maak steeds nieuwe recepten met kip, zo ook deze versie.
Maar een lekker gebraden kippetje uit de oven, vind ik ook nog steeds heerlijk.
Ik heb kipkarbonades gebruikt, maar kippenbouten of drumsticks zijn ook geschikt voor dit gerecht. Als je blokjes kipdijfilets gebruikt, is het gerecht sneller klaar.
Ben jij ook zo dol op kip? Typ dan kip op de zoekbalk helemaal rechtsboven en dan poppen alle kiprecepten tevoorschijn.

Erbij

Serveer deze kip met gekookte rijst, Surinaamse roti of naanbrood.
Voeg gestoomde of roergebakken groente naar keuze toe. Ik heb plakjes courgette roergebakken met wat crispy chili-olie.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Hindoestaanse kipkarbonades:

Deze curry heeft sterke smaken en is klaar in minder dan 45 minuten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4

Equipment

  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 4 kippendijen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 groene chilipeper
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl garam masala
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 tomaten fijngehakt
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 ½ kopje water

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de ui, snijd het in stukken en doe in een keukenmachine.
  • Doe dit ook met de knoflook en gember.
  • Snijd de chilipeper (met of zonder zaadjes) in stukken en doe dit ook in de keukenmachine.
  • Maal de ui, knoflook, gember, peper en komijnzaad fijn in een keukenmachine.
  • Verhit wat olie in een pan en bak het uienmengsel.
  • Voeg na 3-4 minuten de garam masala, tomatenpuree, fijngehakte tomaten en bouillonblokje toe.
  • Bak 3-4 minuten op middelhoog vuur voordat je de kip toevoegt. Bak de kip goed gaar.
  • Voeg dan water toe en zet het vuur lager. Doe een deksel op de pan en laat het ongeveer 20-25 minuten sudderen.
  • Hierna kan je het vuur wat hoger zetten om de saus in te dikken. Haal hiervoor de deksel van de pan.
  • Proef tot slot en voeg indien nodig nog wat masala, knoflook of zout toe.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating