Hartige Cheesecake met Gerookte Zalm

Deze hartige cheesecake met gerookte zalm is een uniek en heerlijk voorgerecht voor elke gelegenheid. Ik denk dat het alles heeft wat je maar kunt wensen in een voorgerecht. Het ziet er geweldig uit, is superlekker en is het perfecte no-bake voorgerecht. Gemaakt met een knapperige basis van crackers, verse roomkaas, avocado, verse kruiden en warm gerookte zalm, is het makkelijk, snel en origineel om te bereiden!
Je kunt het gerecht van tevoren maken, wat erg handig is als je de voorgerechten alvast wilt klaarmaken voordat het etentje druk wordt.

Hartige cheesecake met gerookte zalm

Ingrediënten voor de cheesecake

Je kunt de volledige lijst met ingrediënten en hoeveelheden hieronder bij het recept vinden. Hier zijn een paar ingrediëntennotities om deze zalm cheesecake te maken:

Hartige crackers, neem de hartige crackers of toastjes die je in huis hebt of lekker vindt.

Verse roomkaas, neem een stevige roomkaas zoals Monchou of Philadelphia roomkaas naturel.

Avocado, probeer een eetrijpe avocado te vinden. Hij moet niet te zacht, maar zeker niet te hard zijn.

Gerookte zalm, ik heb warm gerookte zalm genomen, maar je kunt ook plakken koud gerookte zalm nemen. Voor een goedkopere optie kan je deze vervangen door gerookte forel.

Hartige cheesecake maken: stap voor stap

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Maal ondertussen de hartige crackers tot poeder. Voeg de boter toe aan de gemalen crackers en meng goed.

Verdeel het mengsel over de steekringen met een diameter van 9 cm. Druk aan met een glas. Laat het vervolgens 30 minuten in de koelkast afkoelen.

Schil de avocado’s en snijd ze in kleine blokjes. Meng de roomkaas en de fijngesneden bieslook in een kom. Voeg de avocadoblokjes, gerookte zalm en mierikswortel toe. Lepel dit mengsel in de steekringen en zet in de koelkast.

Tips voor de perfecte hartige cheesecake

  • Vergeet niet om de bodem in de koelkast te laten rusten. Hierdoor wordt de bodem stevig, zodat de cheesecakes bij het uithalen uit de steekringen goed intact blijven.
  • Je kunt deze cheesecakes een dag van tevoren bereiden en afgedekt in de koelkast zetten.
  • Vervang de roomkaas eventueel door zachte geitenkaas of hüttenkäse. Ricotta is ook een optie, maar aangezien het minder smaak heeft, moet je het goed kruiden.
  • Als je niet van mierikswortel houdt, vervang dit dan door mosterd of citroenzeste.

Benodigdheden: Steekringen met een doorsnee van 9 cm.

Extra Tip: Deze mini cheesecake met gestoofde druiven zou een heerlijk toetje kunnen zijn voor de feestdagen.

Recept hartige cheesecake met gerookte zalm:

Hartige cheesecake met gerookte zalm. Het ziet er geweldig uit, is superlekker en is het perfecte no-bake voorgerecht.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Kerst, Kerst 2024, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr hartige crackers
  • 30 gr boter
  • 150 gr roomkaas
  • ½ avocado
  • 75 g gerookte zalm
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 tl mierikswortel
  • zwarte peper naar smaak

Instructies
 

  • Smeer de binnenkant van de steekringen in met een beetje olie en leg ze elk op een schoteltje.
  • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng of maal ondertussen de hartige crackers fijn. Voeg de boter toe aan de gemalen crackers en meng goed.
  • Schep dit mengsel in 2 steekringen en druk het plat met een glas. Zet ze in de koelkast en laat het 30 minuten afkoelen.
  • Doe de roomkaas in een grote mengkom. Schil de avocado, snijd deze doormidden en snijd 1 helft in hele kleine blokjes. Doe dit bij de roomkaas.
  • Snijd de gerookte zalm ook heel fijn en doe dit ook bij de roomkaas (houd waar zalm achter voor de topping).
  • Meng dit samen met de gehakte bieslook en mierikswortel door elkaar en breng op smaak met peper.
  • Lepel het mengsel in elke steekring, dek ze af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast om op te stijven.
  • Serveren: druk de cheesecake uit de steekring, garneer het met een toef gerookte zalm en fijngesneden bieslook. Serveer er eventueel met een kwart avocado in dunne plakjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating