Hartige cheesecake met gerookte zalm. Het ziet er geweldig uit, is superlekker en is het perfecte no-bake voorgerecht.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 20 minuten min
Gang Kerst, Kerst 2024, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 50 gr hartige crackers
- 30 gr boter
- 150 gr roomkaas
- ½ avocado
- 75 g gerookte zalm
- 1 el gehakte bieslook
- 1 tl mierikswortel
- zwarte peper naar smaak
Smeer de binnenkant van de steekringen in met een beetje olie en leg ze elk op een schoteltje.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng of maal ondertussen de hartige crackers fijn. Voeg de boter toe aan de gemalen crackers en meng goed.
Schep dit mengsel in 2 steekringen en druk het plat met een glas. Zet ze in de koelkast en laat het 30 minuten afkoelen.
Doe de roomkaas in een grote mengkom. Schil de avocado, snijd deze doormidden en snijd 1 helft in hele kleine blokjes. Doe dit bij de roomkaas.
Snijd de gerookte zalm ook heel fijn en doe dit ook bij de roomkaas (houd waar zalm achter voor de topping).
Meng dit samen met de gehakte bieslook en mierikswortel door elkaar en breng op smaak met peper.
Lepel het mengsel in elke steekring, dek ze af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast om op te stijven.
Serveren: druk de cheesecake uit de steekring, garneer het met een toef gerookte zalm en fijngesneden bieslook. Serveer er eventueel met een kwart avocado in dunne plakjes.