Ga terug
+ servings
Hartige cheesecake met gerookte zalm. Het ziet er geweldig uit, is superlekker en is het perfecte no-bake voorgerecht.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Kerst, Kerst 2024, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr hartige crackers
  • 30 gr boter
  • 150 gr roomkaas
  • ½ avocado
  • 75 g gerookte zalm
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 tl mierikswortel
  • zwarte peper naar smaak

Instructies
 

  • Smeer de binnenkant van de steekringen in met een beetje olie en leg ze elk op een schoteltje.
  • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng of maal ondertussen de hartige crackers fijn. Voeg de boter toe aan de gemalen crackers en meng goed.
  • Schep dit mengsel in 2 steekringen en druk het plat met een glas. Zet ze in de koelkast en laat het 30 minuten afkoelen.
  • Doe de roomkaas in een grote mengkom. Schil de avocado, snijd deze doormidden en snijd 1 helft in hele kleine blokjes. Doe dit bij de roomkaas.
  • Snijd de gerookte zalm ook heel fijn en doe dit ook bij de roomkaas (houd waar zalm achter voor de topping).
  • Meng dit samen met de gehakte bieslook en mierikswortel door elkaar en breng op smaak met peper.
  • Lepel het mengsel in elke steekring, dek ze af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast om op te stijven.
  • Serveren: druk de cheesecake uit de steekring, garneer het met een toef gerookte zalm en fijngesneden bieslook. Serveer er eventueel met een kwart avocado in dunne plakjes.