Golden Milk Chiapudding – Veganistisch en Glutenvrij

Deze golden milk chiapudding combineert het helende drankje met een ontbijt! Het is veganistisch, glutenvrij en perfect voor meal preppen.
Inmiddels weten jullie wel dat kurkuma goed voor je is en dat een golden milk heerlijk smaakt. Maar nu heb ik hiervan een chiapudding gemaakt. Het beste van twee werelden.

Ontbijt

Dit ontbijt met zes ingrediënten ziet er niet alleen mooi uit, het smaakt ook nog eens heerlijk. En het kan niet eenvoudiger gemaakt worden. Het enige wat je hoeft te doen is wat chiazaad, plantaardige melk en specerijen in een kom doen, het geheel kloppen (of mixen) en laten staan! Verdeel het vervolgens over een paar schattige glazen potjes voor een perfect ontbijt voor onderweg.

Oké, de glazen potjes zijn optioneel. Maar ze zien er wel schattig uit, toch?

Deze chiapudding met ‘gouden melk’ is net zo veelzijdig als lekker. Ik heb een mix van mijn favoriete specerijen in het recept verwerkt, maar je doet er echt alles aan wat je lekker vindt. De basiscombinatie van ‘gouden melk’ bestaat uit kurkuma, kaneel, gember en zoetstof. Hoewel ik die mix heerlijk vind, voeg ik er ook graag wat gemalen kardemom en een snufje cayennepeper aan toe voor een extra kick. Als je het probeert, laat me dan weten wat je ervan vindt!

Chiazaadjes hebben de neiging om ongelijkmatig te ‘klonteren’, dus ik raad aan om het mengsel één keer te roeren, het even te laten staan ​​en dan nog eens te roeren om eventuele dikkere stukken los te maken.

Als je een gladdere consistentie wilt, kan je de pudding mengen nadat deze is opgesteven!

Voeg gerust nog meer specerijen toe of laat ze weg, afhankelijk van uw smaakvoorkeuren.

Tips:

  • Blenderoptie: Doe alle ingrediënten in een blender en mix op lage snelheid (of pulse) tot ze net gemengd zijn. Laat 5 minuten staan, herhaal dit dan en giet het in potjes. Je kunt het eindproduct ook 60 seconden in een blender mixen voor een gladde en romige pudding.
  • Chiazaadjes lossen het beste op in plantaardige melk. Gebruik kokos-, amandel- of havermelk.
  • De zwarte peper bevordert de opname van de curcumine in de kurkuma. Gebruik het daarom wel.
  • Optionele toevoegingen:  vanille-extract,  kardemompoeder, cayennepeper of proteïnepoeder.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.

 

Recept Golden Milk Chiapudding:

Deze golden milk chiapudding combineert het helende drankje met een ontbijt! Het is veganistisch, glutenvrij en perfect voor meal preppen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
2 uur
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Indiaas
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 2 el chiazaadjes
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ¼ tl zwarte peper
  • 1-2 el agavesiroop

Instructies
 

  • Doe de chiazaadjes in een glas en meng dit met de kurkuma, kaneel en zwarte peper.
  • Giet de plantaardige melk erbij en roer dit er goed door.
  • Voeg agavesiroop naar smaak toe.
  • Laat dit minimaal twee uur in de koelkast staan, of bij voorkeur een hele nacht.
  • Roer voor gebruik nog een keer door en garneer met vers fruit en noten naar smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating