Gnocchi met tomaatjes, mozzarella en boerenkoolpesto. Dit is een vrij simpel gerecht, snel klaar en lekker voedend op een koude dag.
Maak een heerlijke maaltijd door een frisse, pittige pesto van boerenkool, knoflook en pijnboompitten te maken. En deze bij de gnocchi en sappige cherrytomaatjes te doen. Snel en makkelijk gnocchi pesto recept is het antwoord op al je doordeweekse avondmaaltijden. Met slechts 25 minuten, heb je een diner dat niet alleen warm en heerlijk is, maar ook vol zit met gezonde boerenkool. Vergeet niet om extra Parmezaanse kaas toe te voegen!
Je zult dol zijn op dit makkelijke en gezonde recept!
Gnocchi
Gnocchi is een pastasoort uit Italië en wordt meestal gemaakt van aardappelen en meel. Het zijn ovale balletjes die worden gekookt en daarna geserveerd met een saus. Gnocchi kan ook van groenten met of zonder aardappel gemaakt worden zoals bijvoorbeeld pompoen, spinazie, etc. Dit is een vrij simpel gerecht, snel klaar en lekker voedend op een koude dag. Ik heb voor deze gnocchi met tomaatjes, mozzarella en boerenkoolpesto zelf de pesto gemaakt.
Als je toch vlees mist in dit gerecht, bak dan spekreepjes erbij of serveer er een gebakken kipfilet of speklapje bij.
Tips voor succes
- Als de pesto te dun lijkt, kan je nog wat extra boerenkool of kaas toevoegen tot hij dikker wordt.
- Als de pesto te dik is, voeg dan een beetje water toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft.
- Elk type pesto werkt geweldig in gnocchi recepten! Basilicum pesto, Waterkers pesto of Hazelnootpesto met citroen en oude kaas zijn allemaal heerlijke opties.
- Heb je nog restjes? Wil je dit recept voorbereiden? Je kunt gnocchi pesto in een luchtdichte plastic opbergbak 3-5 dagen in de koelkast bewaren!
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Gnocchi met tomaatjes en boerenkoolpesto:
Ingrediënten
- 500 gr gnocchi
- 150 gr cherrytomaatjes
- ½ rode peper
- 250 gr mozzarellabolletjes
- olijfolie
Pesto
- 100 gr boerenkool fijngesneden
- 50 gr walnoten
- 60 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 1 teentje knoflook
- 1 el citroensap
- olijfolie
Instructies
- Pesto: doe de boerenkool, walnoten, Parmezaanse kaas, knoflook en citroensap in een keukenmachine en mix alles. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe tot je een mooie pesto hebt.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzing van de verpakking, giet dan af.
- Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper dan fijn.
- Bak in een grote koekenpan in een beetje olijfolie de tomaatjes met de rode peper. Voeg de gnocchi toe en bak deze nog even mee.
- Serveer de gnocchi met de mozzarellabolletjes en pesto.