Deze keer heb ik een salade gemaakt met gnocchi. En wat voor een! Dit recept voor gnocchi met courgette en burrata is makkelijk en lekker. Het is een snelle vegetarische maaltijdsalade die in slechts 20 minuten klaar is. Je kunt de voorbereiding ‘s morgens doen en dan op de avond de salade samenstellen. Ideaal voor een warme zomerdag. Maak kennis met de supersimpele zomermaaltijd waar ik de laatste tijd zo dol op ben. Het is licht, fris, seizoensgebonden en zo lekker.
Gnocchi
Ik heb voor dit recept gewoon kant-en-klare aardappelgnocchi gebruikt om het makkelijk te houden. Het zijn hele schattige kleine gnocchi Chicche di patate genaamd. Ik ben deze bij Pastavoordeel.nl besteld.
Gnocchi koken duurt slechts een paar minuten. Als ze boven komen drijven, zijn ze al klaar en kan je ze afgieten. Je kunt ze eventueel nog krokant bakken als je dat lekker vindt, maar het is niet nodig voor dit gerecht. Misschien wel lekker als je het warm serveert.
Dit gerecht is van nature glutenvrij als het gemaakt wordt met een merk gnocchi dat gecertificeerd glutenvrij is.

Courgettes
Ik heb een middelgrote groene en gele courgette gebruikt. Zomers is deze groente volop in het seizoen en wellicht heb jij ze zelfs in de moestuin staan. Voel je vrij om zoveel courgette toe te voegen als je wilt!
Ik heb ze gegrild in een grillpan, omdat ik dat lekker vind. Je kunt ze ook vooraf grillen op de barbecue. Of bak ze gewoon in een antiaanbakpan.
Ook zo dol op courgettes? Hier vind je heel veel meer heerlijke recepten met courgette.
Burrata
Burrata is een soort mozzarella maar dan gevuld met room. Dit superzachte kaasje is heerlijk in salades. Omdat het zo romig is, heb je dan eigenlijk geen saus of dressing meer nodig. Je vindt burrata in de meeste supermarkten.
Pesto
Omdat ik zoveel oregano in de tuin heb staan, heb ik daar eens een pesto van gemaakt. En dat blijkt een schot in de roos. Net zo lekker en een stuk voordeliger dan dat je er eentje van basilicum maakt. Hoe je deze pesto kunt maken, lees je hier*.
De gnocchi en de courgette zijn allebei subtiel van smaak, gebruik dus slechts een paar theelepels pesto over het gerecht om de smaken te benadrukken zonder ze te overheersen.
Tips:
- Voel je natuurlijk vrij om dit gerecht aan te passen met andere ingrediënten die je toevallig in huis hebt en die je misschien ook lekker lijken. Bijvoorbeeld met kip, zalm of garnalen? Heerlijk, als je wat extra eiwitten wilt toevoegen.
- Een handjevol extra groenten? Maak die groentelade maar schoon!
- Voeg voor extra crunch nog wat noten of zaden toe.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.
Recept Gnocchi met courgette en burrata:
Ingrediënten
- 500 gr gnocchi
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 3 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 1 tl gedroogde oregano
- peper en zout
- 1 burrata
- 4 el zelfgemaakte pesto*
- 1 citroen
Instructies
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook voor de gnocchi.
- Kook de gnocchi hierin. Zodra de gnocchi boven komen drijven, giet je ze af en spoel ze af met koud water.
- Doe ze in een kom en meng er een beetje olijfolie door.
- Snijd de courgettes in plakjes. Grill of bak de courgetteplakjes op de barbecue, grillpan of in een bakpan. Bak tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Voeg de knoflook, oregano, peper en zout toe aan de courgette en bak dit even mee.
- Schep de courgettes uit de pan, leg ze op een bord en laat afkoelen.
- Meng de courgetteplakjes dan door de gnocchi in de kom.
- Serveer dit op een mooi groot bord of schaal.
- Scheur de burrata erboven en lepel de pesto erop.
- Rasp er wat schil van de citroen boven voor een frisse touch.
- Garneer eventueel nog met wat verse oreganoblaadjes.


