Het is een snelle vegetarische maaltijdsalade die in slechts 20 minuten klaar is.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Salades, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 500 gr gnocchi
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 3 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 1 tl gedroogde oregano
- peper en zout
- 1 burrata
- 4 el zelfgemaakte pesto*
- 1 citroen
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook voor de gnocchi.
Kook de gnocchi hierin. Zodra de gnocchi boven komen drijven, giet je ze af en spoel ze af met koud water.
Doe ze in een kom en meng er een beetje olijfolie door.
Snijd de courgettes in plakjes. Grill of bak de courgetteplakjes op de barbecue, grillpan of in een bakpan. Bak tot ze goudbruin en zacht zijn.
Voeg de knoflook, oregano, peper en zout toe aan de courgette en bak dit even mee.
Schep de courgettes uit de pan, leg ze op een bord en laat afkoelen.
Meng de courgetteplakjes dan door de gnocchi in de kom.
Serveer dit op een mooi groot bord of schaal.
Scheur de burrata erboven en lepel de pesto erop.
Rasp er wat schil van de citroen boven voor een frisse touch.
Garneer eventueel nog met wat verse oreganoblaadjes.