Gevulde kipfilet met spinazie pestosaus

Deze gevulde kipfilet met spinazie pestosaus recept is makkelijk en zó lekker!
Kipfilets worden gevuld met kaas, gebakken en geserveerd in een eenvoudige roomsaus. Hoewel het heel gemakkelijk is om deze maaltijd te maken, ziet deze er elegant uit en is hij perfect geserveerd met rijst of aardappelen.
Mals gevulde kip wordt gebakken en geserveerd in een romige spinaziesaus!

 

Oranjehoen

 

Ik had bij Crisp oranjehoen filets gekocht (geen reclame, zelf betaald). Deze oranje kip had ik al eens eerder gegeten op een Flevoland diner, waar alleen maar lokale producten geserveerd werden. Ik vond die kip zo lekker toen en nu zag ik dat Crisp ze in het assortiment heeft. Heb deze gelijk besteld samen met een hele oranje kip. Omdat het zo’n speciale kip is, wilde ik er natuurlijk iets speciaals van maken. Nou dat is gelukt met deze gevulde kipfilet!
Je kunt het gerecht ook met ‘gewone’ kipfilets maken.

 

Gevulde kip

 

Om de kipfilet te vullen moet je deze in de lengte doormidden snijden, zodat je ze als een boek kunt openvouwen. Bestrooi de binnenkant met peper en zout en leg er de plakjes mozzarella op. Klap de filet dan weer dicht. Je kunt de filets eventueel dicht maken met cocktailprikkers, maar dat hoeft niet. Als de mozzarella gaat smelten, blijft de kipfilet gewoon dicht.

 

En ik heb nog meer gevulde kiprecepten voor jullie, namelijk deze heerlijke:

Kipfilet gevuld met brie en truffeltapenade
Hasselback kipfilet met paddenstoelen
Kipfilet met spek en gevuld met kaas
Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade
Kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote

 

Saus

 

De saus is heel simpel te maken in dezelfde pan waarin de kipfilets liggen. Gebruik daarom wel een grote koekenpan. Als de kip bijna gaar is, voeg je de spinazie toe en laat dit slinken. Dan de room erbij en als die enigszins is ingekookt, meng je de zelfgemaakte pesto* erdoor. Simpel toch?

 

Variaties

 

Voeg ham en plakken Zwitserse kaas toe aan de vulling voor een Cordon Bleu twist aan dit recept.
Bak wat gesneden ui en champignons in plaats van spinazie, voordat je de saus maakt.

 

Tips:

 

Ik heb er in de pan geroosterde spitskool bij geserveerd.
Maar ook lekker hierbij is bijvoorbeeld geroosterde spruitjes en zoete aardappel uit de oven of geroosterde bospeen.

Of serveer indien gewenst met gekookte rijst of gebakken aardappelen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Gevulde kipfilet met spinazie-pestosaus:

Gevulde kipfilet met spinazie pestosaus. Heerlijke kipfilets worden gevuld met kaas, gebakken en geserveerd in een eenvoudige roomsaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 4 plakjes mozzarellakaas
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 100 gr verse spinazie
  • 100 ml room
  • 2 el pesto*

Instructies
 

  • Vlinder elke kipfilet en vul deze met twee plakjes mozzarellakaas. Breng op smaak met zout en peper. Vouw de kipfilets dicht.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets goudbruin, ongeveer 5-7 minuten per kant.
  • Voeg dan de spinazieblaadjes toe aan de pan met de kip en bak dit tot het geslonken is.
  • Klop de slagroom erdoor en blijf roeren tot het dikker wordt, ongeveer 3-4 minuten.
  • Roer dan de pesto erdoor en kook nog even mee.
  • Lepel de spinazie met de saus op de borden en leg daar de kipfilet op.
  • Serveer indien gewenst met rijst of aardappelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating