Gevulde kipfilet met spinazie pestosaus. Heerlijke kipfilets worden gevuld met kaas, gebakken en geserveerd in een eenvoudige roomsaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 2 kipfilets
- 4 plakjes mozzarellakaas
- peper en zout
- olijfolie
- 100 gr verse spinazie
- 100 ml room
- 2 el pesto*
Vlinder elke kipfilet en vul deze met twee plakjes mozzarellakaas. Breng op smaak met zout en peper. Vouw de kipfilets dicht.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets goudbruin, ongeveer 5-7 minuten per kant.
Voeg dan de spinazieblaadjes toe aan de pan met de kip en bak dit tot het geslonken is.
Klop de slagroom erdoor en blijf roeren tot het dikker wordt, ongeveer 3-4 minuten.
Roer dan de pesto erdoor en kook nog even mee.
Lepel de spinazie met de saus op de borden en leg daar de kipfilet op.
Serveer indien gewenst met rijst of aardappelen.