Als je op zoek bent naar een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag, maak dan deze Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes. Je blancheert de broccoli even en dan rooster je alles in de oven. Ik heb Catalaanse worstjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort gekruide verse worst gebruiken.
In plaats van aardappelpuree, heb ik een puree van witte bonen gemaakt. Probeer het eens, het is super lekker en super makkelijk en snel om te maken.
Makkelijke maaltijd
Doordeweeks heb je vaak weinig tijd en misschien geen puf om uitgebreid te koken. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je kookt en een verse maaltijd voor jou en/of jouw gezin bereid. Maak ook eens deze Gebakken rijst met wortel, broccoli en ei. Dit is ook een snelle maar lekkere maaltijd.
Ingrediënten
- 1 broccoli stronk
- 6 verse worstjes
- 8 trostomaatjes
- olijfolie
- 400 gr witte bonen, uit pot
- 1 takje tijm, blaadjes ervan
- 1 knoflookteentje, geraspt
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Snijd de broccoli in roosjes, blancheer deze ongeveer 3 minuten en giet dan af.
- Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie en leg hierop de broccoli, worstjes en tomaatjes. Besprenkel met olijfolie en strooi wat zout over de broccoli en tomaatjes.
- Rooster (boven in de oven) ongeveer 15-20 minuten, totdat alles goudbruin is en de worstjes gaar zijn.
- Giet en spoel de witte bonen af. Doe ze in een pannetje met de tijm, knoflook en een scheutje olijfolie. Verwarm ze en prak ze dan tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de broccoli, worst en tomaatjes uit de oven.
- Verdeel de bonenpuree over de borden en leg hierbij de broccoliroosjes, worstjes en tomaatjes. Schenk er eventueel nog een beetje olijfolie over.