Ga terug
+ personen
Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes. Een makkelijke maar heerlijke maaltijd voor een doordeweekse dag. Niet teveel werk dus.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 broccoli stronk
  • 6 verse worstjes
  • 8 trostomaatjes
  • olijfolie
  • 400 gr witte bonen, uit pot
  • 1 takje tijm, blaadjes ervan
  • 1 knoflookteentje, geraspt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Snijd de broccoli in roosjes, blancheer deze ongeveer 3 minuten en giet dan af.
  • Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie en leg hierop de broccoli, worstjes en tomaatjes. Besprenkel met olijfolie en strooi wat zout over de broccoli en tomaatjes.
  • Rooster (boven in de oven) ongeveer 15-20 minuten, totdat alles goudbruin is en de worstjes gaar zijn.
  • Giet en spoel de witte bonen af. Doe ze in een pannetje met de tijm, knoflook en een scheutje olijfolie. Verwarm ze en prak ze dan tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de broccoli, worst en tomaatjes uit de oven.
  • Verdeel de bonenpuree over de borden en leg hierbij de broccoliroosjes, worstjes en tomaatjes. Schenk er eventueel nog een beetje olijfolie over.