Gele Zomersalade

Ik had al zo lang in mijn hoofd om een gele zomersalade te maken. De zon op je bord zeg maar. Hier en daar gele groenten bij elkaar gesprokkeld en toen was het zo ver. Zelfs de dressing moest geel worden. Deze gele salade voor de zomer is een ode aan alles wat geel is. Het is gemaakt van gele courgette, citroen, gele paprika, maïs, gele tomaatjes, perziken en eetbare bloemen. Op smaak gebracht met een dressing van mayonaise, citroensap en kurkuma.

Salade

Er is niets wat ik leuker vind dan koken met seizoen producten. Deze salade die ik zo graag maak is een creatie van heerlijkheid en schoonheid. Het rangschikken en snijden van elk stukje van deze salade is zo’n zielsbevredigende ervaring. Er is geen goede of foute manier om dit te doen. Het gaat erom te gebruiken wat er bij de hand is of in uw supermarkt. groenteboer of op de lokale markt. Ik heb mijn favoriete rauwe gele groenten en fruit gemengd. Deze salade is perfect voor een zomers etentje, een zondagse brunch of een doordeweeks diner.

Gele zomersalade

Gele groenten

Door meer gele groenten aan uw dieet toe te voegen, voegt u een vleugje kleur toe aan uw bord en levert u essentiële vitaminen en mineralen.

Gemengde gele groenten en fruit die je zou kunnen verwerken in een salade zijn: courgette, maïs, boterbonen, wortels, paprika’s, tomaten, bieten, patisson, gele aardappelen, gele bloemkool, Sun Gold kiwi, ananas, mango, abrikoos, perziken en/of nectarines. Snijd de groenten en fruit in mooie stukken.

Probeer ook eens deze:

  1. Groene salade met groene kruiden
  2. Pastasalade met groene groenten en kruiden
  3. Groene kruiden salade met burrata
  4. Groene aspergelinten salade met erwten en munt
  5. Salade met asperges, feta en dille
  6. Rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas
  7. Bietjes salade met kersen en burrata
  8. Rode salade met bietjes, bloedsinaasappels en linzen
  9. Turkse bulgursalade Kisir

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Gele zomersalade:

Gele zomersalade. Ik had al zo lang in mijn hoofd om een gele salade te maken. De zon op je bord zeg maar. Hier en daar de gele groenten gekocht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml azijn
  • 250 ml water
  • 1 el zout
  • 3 el suiker
  • 1 gele courgette
  • 1 citroen
  • 1 gele paprika
  • 1 maïskolf, gekookt
  • 10 gele tomaatjes
  • 2 perziken

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 el kurkuma
  • snufje zout
  • gele eetbare bloemen

Instructies
 

  • Spoel de courgette schoon en snijd met een dunschiller of kaasschaaf de courgette rondom in de lengte in dunne lange plakken (snijd de zaadlijsten niet mee, die kan je weer voor een soep gebruiken of zo rauw eten).
  • Verwarm azijn en water met zout en suiker in een pan totdat suiker en zout is opgelost.
  • Leg hierin de courgetterepen om te marineren (ongeveer 30 minuten).
  • Snijd de citroen in hele dunne plakken en bak deze even om en om in een hete koekenpan.
  • Spoel alle groenten schoon. Snijd de paprika en maïskolf in dunne ringen. Snijd de tomaatjes doormidden. Verwijder de schil van de perziken en snijd deze in stukken.
  • Meng de mayonaise met een eetlepel citroensap, kurkuma en zout.
  • Rol 6 courgetterepen op in een rolletje.
  • Drapeer de overgebleven courgetterepen op een bord. Verdeel hierover de rest van de groeten. Leg een paar bloemen ertussen en lepel wat saus op de salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating