Gele zomersalade. Ik had al zo lang in mijn hoofd om een gele salade te maken. De zon op je bord zeg maar. Hier en daar de gele groenten gekocht.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades
Keuken Nederlands
- 250 ml azijn
- 250 ml water
- 1 el zout
- 3 el suiker
- 1 gele courgette
- 1 citroen
- 1 gele paprika
- 1 maïskolf, gekookt
- 10 gele tomaatjes
- 2 perziken
Dressing
- 3 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 el kurkuma
- snufje zout
- gele eetbare bloemen
Spoel de courgette schoon en snijd met een dunschiller of kaasschaaf de courgette rondom in de lengte in dunne lange plakken (snijd de zaadlijsten niet mee, die kan je weer voor een soep gebruiken of zo rauw eten).
Verwarm azijn en water met zout en suiker in een pan totdat suiker en zout is opgelost.
Leg hierin de courgetterepen om te marineren (ongeveer 30 minuten).
Snijd de citroen in hele dunne plakken en bak deze even om en om in een hete koekenpan.
Spoel alle groenten schoon. Snijd de paprika en maïskolf in dunne ringen. Snijd de tomaatjes doormidden. Verwijder de schil van de perziken en snijd deze in stukken.
Meng de mayonaise met een eetlepel citroensap, kurkuma en zout.
Rol 6 courgetterepen op in een rolletje.
Drapeer de overgebleven courgetterepen op een bord. Verdeel hierover de rest van de groeten. Leg een paar bloemen ertussen en lepel wat saus op de salade.