Asperges en eieren zijn een klassieke combinatie. Serveer eens gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm. Je kunt hiervoor groene of witte asperges gebruiken. Als je witte asperges gebruikt dan moet je deze eerst even schillen voordat je ze blancheert.
Maak de porties kleiner en je hebt een leuk voorgerecht.
Of maak je liever Klassieke asperges met krieltjes, ham en ei?
Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm. Asperges en eieren zijn een klassieke combinatie. Serveer eens gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 20 groene asperges
- 8 scharreleieren
- scheutje room
- 25 gr oude kaas, geraspt
- klontje roomboter
- 200 gr gerookte zalm
- 1 bosje peterselie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Breek de houtachtige onderkanten van de groene asperges (als je witte asperges gebruikt schil je ze met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden).
- Blancheer (kook) de asperges 1-2 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout.
- Giet de asperges dan af en spoel ze af met koud water. Dep ze dan droog.
- Giet een beetje olijfolie over de asperges en grill ze ongeveer 2-3 minuten in een grillpan.
- Klop de eieren los met de kaas en giet in de pan met boter en blijf voorzichtig over de bodem wrijven met een spatel.
- Blijf continu aan de gang met de spatel en neem de pan na een paar minuten van het vuur. De eieren zullen nog een tijdje doorgaren (let erop dat het mengsel smeuïg blijft en niet droog bakt).
- Voeg nog een klontje boter toe aan de roereieren en schenk er ook een scheutje room bij. Roer nog even door.
- Verdeel de roereieren over de borden en leg de asperges en de zalm erop.
- Serveer eventueel nog met wat peterselie.