Deze garnalenquiche met dille is een kleine quiche met veel smaak. Serveer het als lunch voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen. Deze quiche is zowel warm als koud lekker. Als je een stukje overhoudt, neem het dan de volgende dag mee naar je werk en eet het als lunch.
Het is ook leuk om deze garnalenquiche te serveren tijdens een brunch of lunch met bijvoorbeeld de Paasdagen. Bak hem eventueel van te voren en verwarm de quiche even op in de oven voordat je aan tafel gaat.
Ik heb voor deze mini quiche een springvorm van 16,5 centimeter doorsnee gebruikt.
Brunch
En nog zo’n heerlijk brunchgerecht met ei en vis zijn deze Omeletrolletjes met gerookte zalm. Maak die ook eens!
Garnalenquiche met dille. Deze mini quiche is heerlijk als lunch of als voorgerecht of voor bij de picknick. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg
- 200 gr garnalen
- 2 eieren
- scheutje melk
- 200 gr verse roomkaas
- 1 el gehakte dille
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en let ze op elkaar. Rol het met een deegroller uit tot 1 ronde lap, net iets groter dan de springvorm.
- Vet de springvorm in en met boter of olie bekleed met het deeg. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
- Klop ondertussen de eieren luchtig en meng de melk en roomkaas erdoor. Voeg de garnalen, dille en peper en zout toe.
- Haal de springvorm uit de oven en giet het mengsel erin.
- Bak de quiche ongeveer 20-25 minuten in de oven tot deze gaar is (helemaal gestold is).
- Haal uit de oven, laat even staan en haal de quiche dan uit het bakblik.
- Snijd de quiche in punten en serveer direct.