Garnalenquiche met dille. Deze mini quiche is heerlijk als lunch of als voorgerecht of voor bij de picknick. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Frans
- 3 plakjes bladerdeeg
- 200 gr garnalen
- 2 eieren
- scheutje melk
- 200 gr verse roomkaas
- 1 el gehakte dille
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200˚C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en let ze op elkaar. Rol het met een deegroller uit tot 1 ronde lap, net iets groter dan de springvorm.
Vet de springvorm in en met boter of olie bekleed met het deeg. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
Klop ondertussen de eieren luchtig en meng de melk en roomkaas erdoor. Voeg de garnalen, dille en peper en zout toe.
Haal de springvorm uit de oven en giet het mengsel erin.
Bak de quiche ongeveer 20-25 minuten in de oven tot deze gaar is (helemaal gestold is).
Haal uit de oven, laat even staan en haal de quiche dan uit het bakblik.
Snijd de quiche in punten en serveer direct.