Ga terug
+ servings
Garnalenquiche met dille. Deze mini quiche is heerlijk als lunch of als voorgerecht of voor bij de picknick. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 200 gr garnalen
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • 200 gr verse roomkaas
  • 1 el gehakte dille
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en let ze op elkaar. Rol het met een deegroller uit tot 1 ronde lap, net iets groter dan de springvorm.
  • Vet de springvorm in en met boter of olie bekleed met het deeg. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
  • Klop ondertussen de eieren luchtig en meng de melk en roomkaas erdoor. Voeg de garnalen, dille en peper en zout toe.
  • Haal de springvorm uit de oven en giet het mengsel erin.
  • Bak de quiche ongeveer 20-25 minuten in de oven tot deze gaar is (helemaal gestold is).
  • Haal uit de oven, laat even staan en haal de quiche dan uit het bakblik.
  • Snijd de quiche in punten en serveer direct.