Fruitsmoothie met vlierbloesemsiroop

Maak eens een lekkere fruitsmoothie met vlierbloesemsiroop! Heerlijk tijdens een feestelijk ontbijt of gezellige brunch. Steek er een takje munt in en het ziet er meteen vrolijk uit.
Deze smoothie met appel, peer, banaan en vlierbloesemsiroop is een verfrissende en gezonde smoothie met een vroege zomerse twist.
Maak dus snel zelf vlierbloesemsiroop en geniet ervan zolang het nog kan!

 

Fruit

 

In principe kan je elk soort fruit gebruiken voor deze zalige smoothie. Ik heb nu appel, peer en banaan gebruikt omdat ik appels en peren gekregen had en nog een rijpe banaan in de fruitschaal had liggen.
Deze smoothie lijkt me ook lekker met tropisch fruit zoals ananas, mango, lychee, papaja, passievrucht, kiwi en/of pitaya.
Of met citrusfruit zoals (bloed)sinaasappel, mandarijn, grapefruit, limoen en/of citroen.
Ook lekker met steenvruchten zoals pruimen, kersen, nectarines, perziken en/of abrikozen.
Wat jou maar lekker lijkt.

Fruitsmoothie met vlierbloesemsiroop

 

Vlierbloesemsiroop

 

Elk voorjaar ga ik erop uit om vlierbloesem te plukken. Zoet geurende vlierbloesems worden het best geplukt op een droge, warme en windstille dag. Dat is niet altijd mogelijk in ons klimaat, geef ik toe!
Omdat de niet geplukte bloemetjes in de zomermaanden uitgroeien tot vlierbessen in de herfst, moet je alleen plukken wat je op dezelfde dag kunt gebruiken.

 

Schud voorzichtig de eventuele insecten tussen de kleine bloemetjes vandaan.
Was ze niet en schud ze niet te hard, want dan verlies je veel stuifmeel.
Verwijder vervolgens de bloemen van de stelen.
Ik knip de bloemen af met een schaar en het kleinste stukje van de steel waaraan ze vastzitten.
Het is lastig werk. Maar het is het vermelden waard dat hoewel de bloemen en de bessen van de vlierboom eetbaar zijn, de bladeren en stengels giftig zijn.
Hoe je de siroop kunt maken, lees je hier.

 

Tips:

 

Extra nodig: krachtige blender

Ik raad je aan om de appel en peer niet te schillen, want de schil zit vol vezels. Als je echter geen textuur in je smoothie wilt, kun je hem het beste eerst schillen.

In plaats van water* kan je waterkefir, appelsap, perensap, (plantaardige) melk of yoghurt gebruiken om de smoothie te maken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Fruitsmoothie met vlierbloesemsiroop:

Fruitsmoothie met vlierbloesemsiroop. Deze smoothie met appel, peer, banaan en vlierbloesemsiroop is een verfrissende en gezonde smoothie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 banaan
  • 25 ml vlierbloesemsiroop
  • 300 ml water*
  • 4 ijsblokjes
  • 1 takje munt

Instructies
 

  • Was de appel en peer, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken. Doe in de blender. Schil de banaan, snijd deze in stukken en doe bij de appel en peer in de blender.
  • Meng de vlierbloesemsiroop met het water en doe dit ook in de blender.
  • Meng dit samen met de ijsblokjes tot een gladde smoothie. Proef of het naar jouw smaak is, voeg eventueel nog wat vlierbloesemsiroop toe.
  • Giet in een groot glas en garneer met een takje munt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating