Frozen tropical cappuccino

Lekker toetje of tussendoortje op een warme dag. Zoete, verfrissende mocktail met meloen. Wordt perfect gewaardeerd in de zomerhitte door de kinderen en volwassenen. Deze cantaloupe cappuccino is een must om af te koelen op warme middagen. De zoetheid van de meloen, gecombineerd met de lichtheid van een kokosroom, maken van dit zomerdrankje een echte familie smoothie/mocktail favoriet. Er komt geen koffie aan te pas, dus het is geen echte cappuccino, maar door het toefje room erop noem ik het een frozen tropical cappuccino.

Frozen drankjes

Als het zomers warm is, drink ik graag een frozen drankje. Frozen is niets meer of minder dan een ijskoud (bevroren) drankje. Omdat ik er zo dol op ben, kan je diverse recepten hiervoor vinden op de site. Zoek ze maar eens op!

Ik heb dit drankje tropical genoemd omdat er een heerlijke zoete cantaloupe meloen, ananassap en kokosroom in zit. Deze drie geven een tropische smaak aan dit drankje. En als je er helemaal een feestje van wilt maken, dan doe je er nog een scheutje rum in en heb je een fantastische cocktail gemaakt.

Frozen tropical cappuccino

Cantaloupe meloen*

De cantaloupe meloen is heerlijk zoet en sappig. Het vruchtvlees van deze meloen is oranje van kleur en suikerzoet. Het is wel een van de zoetste van alle meloenen waardoor het perfect voor bij nagerechten of in fruitsalades.
Koop voor dit recept een overrijpe meloen, die lekker zoet is.
Dit drankje vergt wat voorbereiding, je moet eerst de meloen in stukjes snijden en minimaal twee uur in de vriezer leggen.

En ik heb nog meer zalige frozen drankjes om de zomer te vieren:

Watermeloen cooler
Virgin Piña Colada
Chai Latte
Pumpkin spice latte
Watermeloen slush puppy
Frozen kersen mojito
Abrikozen rum cocktail
Ananas en frambozen Daiquiri
Moscow Mule

Tips:

Extra nodig: een krachtige blender die bevroren fruit aan kan.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Frozen tropical cappuccino:

Frozen tropical cappuccino. Ik noem het een cappuccino omdat er zo'n mooie witte topping op zit. Dit is 'slagroom' gemaakt van dikke kokosmelk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Nagerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote cantaloupe meloen*
  • ½ limoen, sap ervan
  • 100 ml ananassap
  • 1 blikje kokosroom
  • 2 el honing of agavesiroop
  • 1 takje munt

Instructies
 

  • Maak de meloen schoon en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Doe deze blokjes in een diepvrieszak en leg ze minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Schep alleen de dikke room uit het blikje kokosroom en klop dit samen met de honing met een garde op tot lobbige 'slagroom'. Zet dan weg in de koelkast.
  • Haal de meloenblokjes uit de vriezer en doe ze in een blender samen met het limoensap en ananassap en blend tot een (bevroren) puree.
  • Giet dit in 4 glazen en lepel de kokosslagroom erop. Garneer met een blaadje munt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating