Frozen tropical cappuccino. Ik noem het een cappuccino omdat er zo'n mooie witte topping op zit. Dit is 'slagroom' gemaakt van dikke kokosmelk.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 10 minuten min
Gang Dranken/Smoothies, Nagerechten
Keuken Aziatisch
- 1 grote cantaloupe meloen*
- ½ limoen, sap ervan
- 100 ml ananassap
- 1 blikje kokosroom
- 2 el honing of agavesiroop
- 1 takje munt
Maak de meloen schoon en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Doe deze blokjes in een diepvrieszak en leg ze minimaal 2 uur in de vriezer.
Schep alleen de dikke room uit het blikje kokosroom en klop dit samen met de honing met een garde op tot lobbige 'slagroom'. Zet dan weg in de koelkast.
Haal de meloenblokjes uit de vriezer en doe ze in een blender samen met het limoensap en ananassap en blend tot een (bevroren) puree.
Giet dit in 4 glazen en lepel de kokosslagroom erop. Garneer met een blaadje munt.