Ga terug
+ personen
Frozen tropical cappuccino. Ik noem het een cappuccino omdat er zo'n mooie witte topping op zit. Dit is 'slagroom' gemaakt van dikke kokosmelk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Nagerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote cantaloupe meloen*
  • ½ limoen, sap ervan
  • 100 ml ananassap
  • 1 blikje kokosroom
  • 2 el honing of agavesiroop
  • 1 takje munt

Instructies
 

  • Maak de meloen schoon en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Doe deze blokjes in een diepvrieszak en leg ze minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Schep alleen de dikke room uit het blikje kokosroom en klop dit samen met de honing met een garde op tot lobbige 'slagroom'. Zet dan weg in de koelkast.
  • Haal de meloenblokjes uit de vriezer en doe ze in een blender samen met het limoensap en ananassap en blend tot een (bevroren) puree.
  • Giet dit in 4 glazen en lepel de kokosslagroom erop. Garneer met een blaadje munt.