Deze frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout kan je heel goed maken met restjes groenten die je nog in de koelkast hebt liggen. Ik had nog wat spruitjes en wortels liggen en heb dit gebruikt om deze vegetarische omelet te maken.
Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op de smaken van het Midden-Oosten, daarom heb ik de omelet op deze manier gekruid. Als je geen harissa in huis hebt, kan je ook een beetje sambal gebruiken.
Je kunt een frittata ook in een ronde platte ovenschaal in de oven bakken op 220 ̊C in 10-15 minuten tot de eieren gaar zijn.
Een hele andere omelet is deze Spaanse omelet, ook erg lekker.
Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout. Heerlijke vegetarische frittata (omelet) waarvoor je allerlei soorten groenten gebruiken kunt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 200 gr spruitjes
- 200 gr wortel
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 el ras-el-hanout
- 1 tl komijnpoeder
- 5 takjes tijm, blaadjes ervan
- 6 eieren
- 1 tl harissa
- zout en peper
- 150 gr geitenkaas
- 1 bosje koriander
Instructies
- Maak de spruitjes schoon. Schil de wortel(s) en snijd deze in dunne plakken. Kook de spruitjes samen met de wortel beetgaar in ongeveer 10 minuten. Giet ze dan af.
- Schil de ui en snijd hem fijn. Schil de knoflook en snijd deze in dunne plakken. Fruit in een grote koekenpan de ui en knoflook glazig. Voeg de kruiden toe en bak dit nog even mee. Voeg dan de spruitjes en wortel erbij en bak nog een minuutje.
- Haal de blaadjes van de koriandersteeltjes en snijd de steeltjes fijn.
- Kluts de eieren samen met de gehakte koriandersteeltjes, harissa, peper en zout. Voeg de eieren toe in de pan met de groenten.
- Bak de frittata aan een kant goudbruin. Pak een deksel van dezelfde grootte als de pan, schuif de frittata voorzichtig erop en draai hem om. Snijd de geitenkaas in plakjes en leg deze op de frittata. Bak nog een minuut.
- Strooi de korianderblaadjes erover en serveer direct.
- Lekker met vers stokbrood en een frisse salade.