Geen zin om boodschappen te doen. Wat ligt er nog in de koelkast: een paar oesterzwammen, stukje blauwe kaas en druifjes van de druivenpluk van de wijngaard in Zeewolde. Een derde van de druivenpluk wordt weggegooid en dat vind ik zonde, daarom heb ik een paar trosjes meegenomen. Ik had ook nog een kant-en-klare rol Flammkuchen liggen waar ik iets mee wilde doen. Tada …. Flammkuchen met oesterzwam, blauwe kaas en druiven is het dus geworden.
Lekkere grote bak met salade erbij en we hebben weer van een heerlijke maaltijd genoten.
Ik doe de blauwe kaas er pas over als de flammkuchen uit de oven komt. Als je de kaas meebakt, krijg je namelijk een plas gesmolten blauwe kaas op het deeg en dat wil ik niet. Ik vind het lekkerder als je de kaas er over verbrokkelt als het uit de oven komt. Dan smelt het maar een klein beetje.
Deze heerlijke salade met gerookte kip, gekleurde wortel en druiven heb ik ook van de wijngaard druifjes gemaakt.
Ingrediënten
- 1 rol vers Flammkuchendeeg
- 1 bekertje crème fraîche
- olijfolie
- 75 gr oesterzwammen
- 100 gr pitloze druiven
- 75 gr blauwe kaas
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220˚C
- Rol het deeg uit en leg dit op een ovenplaat. Besmeer het deeg met de crème fraîche.
- Borstel de paddenstoelen schoon en scheur ze in stukken. Giet wat olijfolie over de paddenstoelen en verdeel ze over de flammkuchen.
- Verdeel de pitloze druiven over het deeg en bestrooi met wat peper.
- Schuif het in de oven en bak in 12-15 minuten.
- Haal de flammkuchen dan uit de oven en brokkel de blauwe kaas erover. Serveer direct.