Filipijnse Kip met Mango Salsa

De Filipijnse keuken is een keuken die beïnvloed is door de Maleisische, Chinese en Spaanse cultuur. Het is een unieke fusion keuken met ingrediënten en gerechten uit diverse werelddelen. De Adobe is zo’n gerecht, het wordt gemaakt van kip of varkensvlees gesmoord in sojasaus, azijn en knoflook. Ik heb er mijn versie van gemaakt, het is een Filipijnse kip met mango salsa geworden. Je kunt natuurlijk ook andere delen van de kip gebruiken zoals kippendij of kipfilets, wat jij wilt.
De mango salsa is een goede zoete tegenhanger van de pittige kip. Serveer het met witte rijst en je hebt een heerlijke Filipijnse maaltijd.

 

Deze Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander zijn trouwens ook heerlijk.

Filipijnse kip met mango salsa. Adobe is een Filipijns gerecht wat gemaakt wordt van kip of varkensvlees. Ik heb een Filipijnse kip met mango salsa gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 kip drumsticks
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 cm verse gember
  • 200 ml rijstazijn
  • 70 ml sojasaus
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl peper
  • 3 laurierblaadjes
  • zonnebloemolie

Salsa

  • 1 mango
  • 2 lente-uien
  • 1 rode peper
  • 5 stengels koriander
  • 2 el limoensap

Erbij

  • 400 gr witte rijst, gekookt

Instructies
 

  • Snijd de knoflook in dunne plakken, de rode peper in dunne repen en rasp de gember.
  • Meng in een schaal de rijstazijn met de sojasaus, bruine suiker en peper. Doe hierbij de knoflook, rode peper, gember en laurierblaadjes en roer.
  • Leg de drumsticks in dit mengsel, dek de kom af en zet het in de koelkast. Marineer de kip minimaal 2 uur (of een hele nacht) hierin.
  • Kip bereiden: verhit de olie in een grote bakpan en bak hierin de drumsticks rondom goudbruin. Voeg nu de marinade erbij en laat op middelhoog vuur ongeveer 6 minuten inkoken.
  • Voeg nu een kopje water toe, doe een deksel op de pan en laat ongeveer 35-45 minuten zachtjes garen. Als de kip gaar is haal je de deksel van de pan en zet het vuur iets hoger om de saus iets in te koken.
  • Maak ondertussen de salsa: snijd de mango in kleine blokjes en doe dit in een schaal. Snijd de lente-ui in dunne ringen (houd het groene gedeelte apart voor garnering van de kip).
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunne ringen. Hak de koriander fijn en meng alles met de limoensap door de mango.
  • Schep de gekookte rijst op de borden, leg hier 2 drumsticks op en strooi daar de lente-ui over. Serveer de mango salsa apart erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating