Dukkah kippenbouten is een lekkere manier om de kip eens te kruiden op een andere manier. Dukkah is een Egyptisch specerijen/notenmengsel wat je eet met Arabisch brood of ander grof boerenbrood en olijfolie. Maar het wordt ook gebruikt in vele andere gerechten.
Er zitten altijd amandelen of hazelnoten, sesamzaad en specerijen in: meestal korianderzaad, komijnzaad en soms gedroogde munt. Natuurlijk maakt iedereen zijn eigen versie. Je kunt het zelf maken of kant-en-klaar kopen in een Turkse winkel.
Serveer deze Dukkah kippenbouten bijvoorbeeld met deze Parelcouscous met gegrilde courgette, erwten en artisjok
Recept Dukkah kippenbouten:
Dukkah kippenbouten. Dit is een lekkere manier om de kip eens te kruiden op een andere manier. Probeer deze heerlijke Dukkah kippenbouten eens.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- olijfolie
- 4 el Dukkah
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier of aluminiumfolie.
- Vet de bouten in met olijfolie en bestrooi ze met de Dukkah mix. Strooi er nog wat peper en zout over en leg ze op de ovenplaat.
- Schuif ze in de oven en bak ongeveer 45-50 minuten tot de kipbouten goudbruin en gaar zijn.
- Serveer ze met couscous.