Gezellig en verwarmend, deze courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes zit boordevol gezonde groene groenten en kruiden. Het is een heerlijke groene groentesoep die perfect is voor een gezonde lunch of licht diner, en klaar is in slechts 30 minuten!
Je eigen zelfgemaakte soep maken is heel eenvoudig en het voelt altijd een beetje lekkerder en lichter aan dan de pakjes die je in de winkel koopt! Deze soep is gemaakt met gemakkelijk te vinden groenten en kruiden en zit boordevol gezonde voedingsstoffen!
Ingrediënten
Alle ingrediënten en hun hoeveelheden staan vermeld op het onderstaande recept.
Enkele opmerkingen over een aantal ervan:
- Courgette, kies voor verse en stevige groene courgette.
- Prei, ik raad je aan om zowel het witte als het lichtere groene deel van de prei te gebruiken (niet de hardere donkergroene delen). Was het goed, want vuil kan zich tussen de bladeren verbergen.
- Witte bonen, in plaats van aardappel heb ik witte bonen gebruikt om de soep dikker te maken.
- Kervel, dit groene kruid heeft een aparte en licht zoute anijsachtige smaak. Je kunt het eventueel vervangen door peterselie, bieslook of basilicum.
Ben je dol op je groene soepen?
Bleekselderijsoep met blauwe kaas
No-waste groene soep
Of probeer deze courgettesoep met dille, deze heb ik zelf gemaakt en vind ik heerlijk!
Tips:
- Het recept van de kervelpesto* vind je hier.
- Heb je geen blender, gebruik dan een staafmixer om de soep te pureren.
- Voeg een vleugje kokosmelk toe. Als je van een meer romige soep houdt, verminder dan de hoeveelheid groentebouillon met een klein beetje en voeg hiervoor in de plaats kokosmelk toe.
- Pas de hoeveelheid kruiden en knoflook naar smaak aan. Courgette heeft geen hele sterke smaak, dus je kunt altijd meer kruiden toevoegen!
- Serveer de soep eventueel met zelfgemaakt Iers sodabrood of Brood met olijfolie en rozemarijn.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Courgette, prei en kervelsoep:
Ingrediënten
- 1 stuk Turks brood
- 150 gr Hollandse geitenkaas, geraspt
- 1 eiwit
- peper en zout
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- 1 courgette
- 2 el olijfolie
- 1 ltr groentebouillon
- 1 kleine pot witte bonen, uitgelekt
- scheutje room
- 50 gr verse kervel
Instructies
- Verwijder de korstjes en snijd het brood in blokjes. Doe de broodblokjes, de kaas en het eiwit in een foodprocessor en voeg peper naar smaak toe.
- Laat de machine draaien tot een homogeen mengsel is ontstaan. Draai er balletjes van en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze schoon. Steek een paar bolletjes uit de courgette en snijd de rest in stukjes.
- Breng de bouillon aan de kook, voeg de courgette- en kaasballetjes toe en laat ze in 2-3 minuten heel zachtjes koken. Haal ze dan uit de bouillon.
- Verhit de olijfolie en bak de ui glazig, voeg dan de knoflook, prei, courgette en witte bonen toe en bak dit nog 5 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken tot de courgette gaar is.
- Maak de kervel schoon en verwijder de dikke steeltjes.
- Doe de soep, room en de kervel in de blender en pureer de soep.
- Verwarm de soep met de balletjes nog eens. Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer met wat verse kervel en/of zelfgemaakte kervelpesto*.