Citroenkip met gegrilde kikkererwten en avocado

Deze lekkere maaltijdsalade van citroenkip met gegrilde kikkererwten en avocado kan je zowel warm als koud eten. Mijn liefde voor salades kent dit jaar geen grenzen, ik ben er dol op en heb ook heel veel salades op de site staan.
Met een heerlijke combinatie van hartige kikkererwten, gegrilde kip en sinaasappel, zijdezachte avocado’s, knapperige groenten en een romige dressing is het een volledige maaltijd geworden. Deze salade zit boordevol goede dingen! De zijdezachte avocado met de knapperige kikkererwten en sappige gegrilde kip zorgt voor de juiste saladetonen en de romige, smaakvolle dressing bedekt alles tot absolute perfectie.
De salade bevat van alles een beetje en sommigen vinden dat misschien te veel, maar dat noem ik precies goed.

Kip

Voor dit recept raad ik aan om kiphaasjes te gebruiken. Dit stukje kip is snel klaar in de grillpan en is super mals en sappig.
Als je geen kiphaasjes kunt vinden, zullen kipdijfilets of kipfilets ook prima werken! Je kunt het vlees ook geheel weglaten voor een vegetarische salade.
Door de kip eerst te marineren in zuur (citroensap en azijn), worden ze nog malser.

Kikkererwten

Kikkererwten zijn een integraal onderdeel van de Indiase, West-Indische en mediterrane keuken. Het zijn peulvruchten (bonen) en ze worden ook wel kekerbonen genoemd. Kikkererwten zijn zeer voedzaam en bevatten veel vezels, eiwitten en ijzer. Het is daarom een goede vleesvervanger voor de vegetariërs en veganisten.
Je kunt ze in de supermarkt kopen in blik, pot of gedroogd. Als je ze gedroogd koopt is het wel veel goedkoper, maar moet je ze eerst weken en daarna koken.

Tips:

  • Als je tahin met yoghurt mengt, wordt het erg dik. Voeg daarom zoveel water toe, tot je een mooie dunne dressing hebt.
  • Als je geen sherryazijn vinden kunt, vervang het dan door appelciderazijn of balsamico.

Ook zo dol op kip in salades? Probeer dan ook eens deze heerlijke:

Zomerse salade met gegrilde kip en groenten
Waterkers salade met gerookte kip en honingdressing
Gegrilde Caesar salade met kip
Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip
Salade met kip, rode biet, bloedsinaasappel en linzen
Mexicaanse salade met gegrilde kip
Waldorf salade met gerookte kip

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Citroenkip met gegrilde kikkererwten , sinaasappel:

Citroenkip met gegrilde kikkererwten en avocado. Deze lekkere maaltijdsalade met malse kip en knapperige kikkererwten kan je zowel warm als koud eten.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Midden Oosten
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr kipfilethaasjes
  • 2 sinaasappelen
  • 2 avocado's
  • 1 blik (300 gr) kikkererwten
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Marinade

  • 1 citroen, sap ervan
  • 2 el sherryazijn

Dressing

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el sherryazijn
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 2 el water
  • peper en zout

Salade

  • 100 gr baby spinazie
  • 1 bosje koriander
  • 3 takken munt
  • 2 el granaatappelpitten

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de kiphaasjes hierin. Laat ongeveer 30 minuten marineren.
  • Boen de sinaasappelen schoon en snijd ze in dunne plakken. Snijd de avocado's doormidden en laat de kikkererwten in een zeef.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een schaal de spinazieblaadjes met de munt- en korianderblaadjes en de granaatappelpitten.
  • Snijd de steeltjes van de koriander heel fijn en doe deze bij de dressing.
  • Haal de kip uit de marinade, dep droog en smeer in met wat olijfolieolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grill- of antiaanbakpannen en grill hierin de kip.
  • Bak in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie de kikkererwten met de paprikapoeder, komijnpoeder en zout en peper tot ze goudbruin zijn. Leg dan de avocado op de snijkant erbij en bak 1 minuutje mee.
  • Haal de kip uit de pan en grill in deze pan de sinaasappelplakken een minuut aan beide kanten.
  • Verdeel de salade over de borden, leg in het midden een avocadohelft. Verdeel de kip, sinaasappel en kikkererwten over de sla. Giet de dressing erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating